Ziua Culturii Maghiare, sărbătorită cu o comedie

Ziua Culturii Maghiare, sărbătorită cu o comedie

0
DISTRIBUIȚI

prah

Teatrul maghiar sărbătoreşte astăzi Ziua Culturii Maghiare cu comedia în două personaje „Prah”, avându-i ca protagonişti pe doi actori consacraţi ai scenei timişorene, Szász Enikö şi Dukász Péter.


Este povestea a doi oameni mărunţi, remarcabil portretizaţi de autorul piesei, Spiró György, unul din cei mai apreciaţi scriitori, poeţi, istorici literari şi traducători din Ungaria. Cele două personaje ale piesei duc un trai anost, la nivelul subzistenţei, dar norocul le surâde brusc, ei fiind câştigătorii marelui premiu la loterie. Povestea lor e relatată prin secvenţe de viaţă cotidiană semnificative sau prin introspecţii care necesită o remarcabilă forţă interioară. Spectacolul, regizat de László Sándor, a fost jucat în stagiunea 2010/2011, an în care, la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea a fost laureat cu premiul pentru cel mai bun spectacol şi premiul pentru cea mai bună actriţă. Spectacolul este programat la ora 19.00, în sala Studio.

Începând de luni, la teatrul „Csiky Gergely” va începe cea de-a şaptea ediţie a întâlnirilor lunare „Dincolo de scenă”, în sala Studio, cu un atelier coordonat de actorul Kiss Atila, care va fi dedicat experimentelor în diferite tempo-uri, cadenţei interioare şi ritmului scenei şi al vieţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.