Adopția de la distanță a câinilor este de patru ori mai scumpă...

Adopția de la distanță a câinilor este de patru ori mai scumpă la Timișoara decât la București. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

caine danyflor 1

Ieri, la Timişoara au fost ucişi primii câini comunitari. Nu mai puţin de 20 de animale din adăpostul Danyflor au fost eutanasiate, după ce luni edilul şef Nicolae Robu a anunţat că a dat liber uciderii câinilor agresivi.

În prima zi a săptămânii, Robu se arăta revoltat de faptul că străzile sunt pline de maidanezi şi spunea că „chiar dacă contractul (n.r – companiei Danyflor) este pe final, trebuie să se ocupe, să îşi facă datoria până în ultimul moment. Problema asta trebuie rezolvată şi nu poate fi rezolvată decât aplicând legea aşa cum este ea. Iubitorii de animale nu au venit să le ia. Noi am ţinut animele în adăpost nu mai putem aloca mai mulți bani, avem voie doar pentru două săptămâni, prin urmare se va trece la eutanasiere, fiindcă avem de ales între a avea oraşul împânzit de haite de câini şi eutanasiere.


Nu există a treia soluţie, nu se implică lumea decât cu vorba”.

În ciuda revoltei primarului, nu este o noutate că municipalitatea nu facilitează adopţia de la distanţă. Spre exemplu, în Bucureşti, tariful lunar pentru adopţia de la distanţă este de 77 de lei, în vreme ce în orașul de pe Bega este de 350 de lei. Proiectul a trecut prin plenul Consiliului Local Timişoara fără obiecţii, după ce şeful Direcţiei de Mediu, Adrian Bere, a lămurit că acestea sunt chetuielile pe care Danyflor le are cu întreţinerea câinilor.

Șeful adăpostului Danyflor, unde în perioada următoare vor fi eutanasiați aproximativ 400 de câini, ne-a explicat de ce costul pentru adopţia de la distanţă este atât de ridicat. „Cei 350 de lei pe lună includ servicii precum cazarea, hrana, îngrijirea, serviciile medicale furnizate, dar şi plata personalului care se ocupă de câini”, a spus Ionel Pușcaș. Legat de faptul că în alte oraşe taxa de adopţie este mai mică chiar şi de patru ori, Puşcas a explicat că acolo municipalitatea deține adăposturi, oferă subvenţii sau are angajaţi care fac voluntariat, în vreme ce în urbea de pe Bega nimic nu este gratuit.

Iubitorii de animale din Timișoara s-au declarat revoltați de începerea eutanasierilor, iar o asociație de protecția animalelor amenință primăria cu procese.

Foto: danyflor.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.