Al doilea nume confirmat pentru Gărâna: organistul care a cântat alături de...

Al doilea nume confirmat pentru Gărâna: organistul care a cântat alături de Miles Davis vine în Banat

0
DISTRIBUIȚI

joey2

Cel mai bun organist de jazz din lume va veni alături de formaţia sa la ediţia din acest an a festivalului de la Gărâna, astfel încât şi ediţia din acest an a manifestării din Poiana Lupului se anunţă una de neratat pentru fanii acestui gen muzical.

Joey DeFrancesco s-a născut în data de 10 aprilie 1971 în Pennsylvania şi a început să cânte la pian la vârsta de doi ani, iar la vârsta de zece ani a făcut parte din formaţia Settlement Music School Jazz Band. La 17 ani, muzicianul a intrat în trupa lui Miles Davis, alături de care a susţinut concerte în Europa şi a înregistrat albumul Amandla.


În anii 90, a cântat alături de John McLaughlin în trio-ul Free Spirits şi a avut ocazia să cânte alături de Pat Martino, Paul Bollenback, Jimmy Bruno, Dave Stryker, Danny Gatton sau Big Jim Henry. De-a lungul anilor a editat şi o serie de albume proprii, printre care The Champ sau Incredible! Dealtfel două din discurile sale „Falling in love“ şi „Never can say goodbye“ au fost nominalizate la premiile Grammy. În anul 2012 lui Joey i s-a oferit ocazia de a cânta în trupa lui Carlos Santana, pe care a refuzat-o.

Alături de multe alte premii câştigate de-a lungul anilor, Joey DeFrancesco a fost numit „cel mai bun organist din jazz“ în cadrul clasamentului realizat de prestigioasa revistă DownBeat, din 2003 până în 2009, în fiecare an consecutiv. Cel mai recent disc al său, „One for Rudy,”, apărut anul trecut, a avut parte de o primire entuziastă din partea fanilor. La Gărâna Joey DeFrancesco Trio va evolua în formula Joey DeFrancesco – hammond B3, Jeff Parker – chitară şi George Fludas – tobe.

Vă reamintim că primul nume confirmat pentru ediţia din acest an a festivalului a fost The Crimson ProjeKCt,  trupă formată din trei foşti membri ai faimosului grup King Crimson. Cea de-a 18-a ediţie a celui mai important festival din ţara noastră, Gărâna Jazz, va avea loc în perioada 10 – 13 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.