Angajații Primăriei Ghiroda, supărați pe primar. De ce consideră că tăierea sporurilor...

Angajații Primăriei Ghiroda, supărați pe primar. De ce consideră că tăierea sporurilor este nelegală

0
DISTRIBUIȚI

vasile_cadariu-renasterea

Funcționarii publici de la Primăria Ghiroda i-au f[cut plângere prealabilă edilului, pe motiv că le-a tăiat sporurile. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că de luna aceasta nu mai primesc sporul de dispozitiv, care le aducea un plus la chenzină de 25%.

Măsura a fost luată pe 10 februarie, edilul Vasile Cădariu (PNȚCD) invocând un raport de la finele lunii octombrie a anului trecut, ca urmare a unui control al Curții de Conturi.

Dispoziţia emisă de către primarul Comunei Ghiroda (foto), nu este motivată nici în fapt, nici în drept, susțin funcționarii publici.


”Considerăm că încetarea plăţii sporului de dispozitiv în cuantum de 25% acordat funcţionarilor publici şi personalului contractual din primăria Comunei Ghiroda, acordat prin Decizia nr.705/08.10.2007 a Tribunalului Timiş, Secţia Comercială şi de Contencios Administrativ, pronunţată în Dosar nr. 3506/30/2007 şi rămasă irevocabilă prin Decizia nr. 216/21.02.2008 a Curţii de Apel Timiş, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal din acelaşi dosar, începând cu luna februarie 2014 este netemeinică şi nelegală, constatările efectuate de Curtea de Conturi a României – Camera de Conturi a Judeţului Timiş, prin raport, decizie şi încheiere Curţii de Conturi a României, Camera de Conturi a judeţului Timiş, neproducând nici un efect juridic asupra valabilităţii unei hotărâri judecătoreşti, respectiv asupra valabilităţii prevederilor din convenţiile colective de muncă, fapt ce atrage nulitatea acestei dispoziţii”, explică șeful sindicatului funcționarilor publici, juristul Tiberiu Negrei.

Până la ora publicării articolului, edilul din Ghiroda, Vasile Cădariu, nu a putut fi contactat. Potrivit secretarei primăriei, acesta avea audiențe.

Foto: renasterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.