ANUL NOU CHINEZESC începe azi. Care sunt previziunile pentru Anul Calului de...

ANUL NOU CHINEZESC începe azi. Care sunt previziunile pentru Anul Calului de lemn

0
DISTRIBUIȚI

cal unicorn sculptura Arseniy Lapin

Peste tot s-a spus că Anul Nou chinezesc, al Calului de Lemn, a debutat în 31 ianuarie 2014. Dar în realitate anul Calului a început în 4 februarie 2014, ora 06,21, așa cum au calculat astrologii.

În astrologia chineză se utilizează de aproape trei milenii doar calendarul solar, mai exact din anul 2637 I.CH. (primul an folosit în calendarul chinezesc). Acest calendar înregistrează transformările din natură care apar ca urmare a rotației pământului în jurul soarelui într-un an de zile, considerând că începutul unui nou ciclu de viață este primăvara. Prin urmare, spre deosebire de calendarul occidental, în care anul începe în mijlocul iernii, la chinezi anul nou începe odată cu venirea primăverii (în 4 februarie, la jumătatea perioadei dintre solstițiul de iarnă și echinocțiul de primăvară).

2014, un an mai bun

Chinezii spun că acest nou an, al Calului de lemn, va fi categoric unul mai bun pentru oamenii cu abilități deosebite, cu o viziune aparte asupra lucrurilor, capabili să ia decizii neobișnuite, dar eficiente. În zodiacul chinezesc, Calul de lemn este un simbol al începuturilor și al schimbării, astfel că este de așteptat să avem parte , atât la nivel personal cât și la cel colectiv, de multe lucruri noi.  Mai mult ca sigur, va fi un an interesant.

„Căluții de lemn sunt un simbol al copilăriei, al bucuriei și al deschiderii față de tot ce e nou, contribuind semnificativ la dezvoltarea imaginației.


Elementul Lemn este asociat cu creșterea, cu forțele naturii și cu urmărirea obiectivelor înalte, un drum nu prea ușor de parcurs, dar cu rezultate care merită înfruntarea oricăror dificultăți. Lemnul este un material natural plin de energie proprie, capabil de regenerare. Forța lemnului va influența pozitiv toate demersurile și va impulsiona creșterea. Calul este un erou în multe mitologii, fiindcă bătălii importante au fost câștigate datorită puterii sale. Forța calului va face obstacolele mai ușor de trecut. În consecință, forța oamenilor va fi mult mai mare decât în anii precedenți. Astfel, 2014 va fi un an al acțiunii decisive, al îndrăznelii și nu al lentorii și somnolenței. Atitudinea câștigătoare în acest an este curajul de a acționa. În astrologia chinezească, Anul Calului este considerat un an norocos, care aduce oportunități și multe șanse pentru fiecare dintre noi”, explică Sorin Moraru, consultant Feng Shui.

Specialistul recomandă a se reține o idee clară: energia noului an este una dinamică și independentă. Noul an este unul care ne va învăța să ne ascultăm instinctele și va fi de bun augur pentru persoanele creative. „Vor fi avantajați toți cei care îndrăznesc să-și pună în valoare ideile, potențialul latent,  (re)decoperindu-și pasiuni și abilități uitate sau ignorate. Reușitele vor fi de partea celor care vor lua decizii neobișnuit de curajoase, dar de cele mai multe ori foarte bune și eficiente doar pentru că «așa au simțit». Calul iubește libertatea, astfel că 2014 ne va stimula în sensul regăsirii libertății, reîntoarcerii la natură și aprecierii oportunităților ce ni le oferă viața”, a mai explicat specialistul.

Foto: sculpturi de Arseniy Lapin

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.