Asociaţia Pet Hope consideră că Primăria Timişoara eutanasiază câinii fără stăpân ilegal...

Asociaţia Pet Hope consideră că Primăria Timişoara eutanasiază câinii fără stăpân ilegal şi ameninţă cu procese

1
DISTRIBUIȚI

daniflor17-640x426

Asociaţia Pet Hope condamnă public decizia Primăriei Timișoara de a eutanasia câinii fără stăpân în afara condițiilor prevăzute de lege şi îi ameninţă pe reprezentanţii municipalităţii cu procese, în cazul în care vor fi omorâte în continuare aceste animale.

„Eutanasierea câinilor fără stăpân nu este o soluție în sine, cu atât mai puțin poate funcționa dacă nu sunt respectate chiar etapele prevăzute de lege.


Primăria și-a dat acceptul pentru eutanasierea unor câini, cel mai probabil blânzi și cu potențial de a fi adoptați, în condițiile în care nu există un plan de acțiune pentru gestionarea animalelor fără stăpân, iar câinii care reprezintă un pericol se află încă pe stradă”, a precizat avocatul Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociației Pet Hope Timișoara.

Pentru a intra în legalitate, primăria ar trebui să respecte mai multe reglementări, consideră reprezentanţii asociaţiei, printre care evaluarea numărului de câini fără stăpân şi întocmirea unui plan de acţiune pentru gestionarea acestora, instruirea corespunzătoare a personalului care capturează căinii fără stăpân și respectarea listelor medicilor veterinari care pot asista la procedurile de eutanasiere.

„Legea care permite eutanasierea câinilor din adăposturile publice a fost deformată de primărie pentru a putea ieși public și a susține că rezolvă problemele semnalate de cetățeni. Realitatea este însă că, departe de a se adresa problemelor existente, persoanele responsabile care ar trebui să oprească fenomenul câinilor fără stăpân, cu bună știință, se limitează la uciderea câtorva câini din adăpost în timp ce, pe stradă, abandonul crește iar haitele agresive sunt lăsate la voia întâmplării”, a adăugat avocatul Ruxandra Bizera.

1 COMENTARIU

  1. Propunere
    Daca tot se dau iubitori de animale, domnisoarele batrane de la pet hope ar trebui sa stie ca in covasna si brasov ursii din munti mor de foame. asa ca maidanezii care bantuie pe strazi in loc sa fie eutanisiatyi pe bani grei, mai bine ar fi transportati in munte si saracii ursi ar avea ce sa mance carnea de caine fiind foarte sanatoasa pt, ei. io cand lucram la circ asa faceam si ursii mei erau fericiti ca manca ceva proqaspat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.