Au început înscrierile în clasa pregătitoare! Părinţii din Timişoara au stat la...

Au început înscrierile în clasa pregătitoare! Părinţii din Timişoara au stat la coadă ca să-şi dea copiii la şcolile de elită

0
DISTRIBUIȚI

IMG_2423

Părinţii micuţilor care vor merge din toamna acestui an în clasa pregătitoare au fost harnici şi încă de la primele ore ale dimineţii au venit să depună dosarul la şcolile preferate. Chiar în prima zi a înscrierilor, la şcolile de elită din Timişoara, zeci de părinţi au depus cereri de înscriere. Prioritate au însă copiii care aparţin de şcoala de circumscripţie.

Una dintre şcolile ”vânate” de părinţi este Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva”, care se află chiar în centrul oraşului. Laura Petrică este mama a doi copii, de şase şi şapte ani. Unul dintre aceştia este în clasa zero, iar pe celălalt vrea să îl înscrie astăzi. ”Am ales Liceul Pedagogic pentru că este aproape de casă, de locul de muncă, pentru reputaţie şi pentru că am avut confirmarea că este o şcoală bună, având în vedere că baieţelul este în clasa zero şi sunt foarte mulţumită de dascăli”, spune Laura Petrică.

Femeia are toate şansele să-şi înscrie fetiţa în clasa zero la şcoala preferată, pentru că are domiciliul aproape de unitatea de învăţământ, însă nu la fel de norocoşi vor fi alţi părinţi care locuiesc în alte zone din oraş.


Printre aceştia se numără şi Rodica Giuică, care locuieşte în Calea Lipovei, dar şi-ar dori ca copilul ei să înveţe la şcoala de pe C. D. Loga. ”Mai am un copil care învaţă la Liceul Pedagogic şi am văzut că se poate să îmi înscriu copilul aici”, povesteşte timişoreanca.

Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” are disponibile 75 de locuri în clasa pregătitoare. Potrivit directorului şcolii, Ionuţ Cristescu, astăzi, au fost depuse peste 20 de dosare. În condiţiile în care vor fi înscrişi mai mulţi copii, conducerea unităţii de învăţământ este nevoită să suplimenteze numărul de clase. ”Trebuie să găsim o soluţie pentru a-i primi pe toţi. Probabil o să mutăm şi alte clase după-amiaza, pentru că nu avem spaţiu suficient, nu ştim exact cum vom proceda”, explică Ionuţ Cristescu.

IMG_2422

Şi la Colegiul Naţional Bănăţean părinţii au stat la coadă, astăzi, ca să-şi înscrie odrasla la clasa pregătitoare. Sorin Ionescu, directorul şcolii, ne-a spus că sunt disponibile 100 de locuri la secţia în limba română şi alte 25 la cea în limba germană. ”S-au depus, deja, 52 de cereri la secţia în limba română şi 17 la secţia în limba germană. În cazul în care vor fi mai mulţi înscrişi decât ne-am aşteptat, vom solicita inspectoratului şcolar suplimentarea locurilor în clase de la 25 la 30. Nu o să cerem suplimentarea numărului de clase pentru că asta înseamnă să mutăm alte clase de dimineaţă”, ne-a precizat Sorin Ionescu.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar următor a început astăzi şi se va finaliza pe 14 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.