Băsescu: „Foarte posibil să fac plângere penală împotriva lui Ponta pentru corupţie...

Băsescu: „Foarte posibil să fac plângere penală împotriva lui Ponta pentru corupţie şi abuz în serviciu”

0
DISTRIBUIȚI

ponta_basescu

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, dacă se gândeşte să facă plângere penală împotriva premierului, pentru corupţie şi abuz în serviciu, el spunând că „nu este departe ziua” şi că a cerut deja unui grup de jurişti să vadă dacă şeful Guvernului poate răspunde în faţa legii.

Declaraţiile preşedintelui la B1 TV:

– Guvernul funcţionează cu miniştri care şi-au depus demisia. Este un nou abuz de tipul Victor Viorel Ponta, plagiator, el are Monitorul Oficial, nu publică revocarea miniştrilor care au demisionat. Suntem iar în stilul de a guverna neconstituţional al lui Victor Viorel Ponta, el crede că şi Guvernul funcţionează ca doctoratele. Face o mare greşeală domnul prim-ministru. Trebuia să fie nişte miniştri interimari, dintre membrii Cabinetului.

– Este nepermis ca într-un stat democratic să nu ştii dacă un ministru este sau nu este în funcţie. Domnul prim-ministru ne povesteşte că nu sunt publicate în Monitorul Oficial.


Oamenii ăştia au demisionat şi nu mai vin la serviciu.

– Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt politicieni necopţi.

– Au fost neprofesionişti în comisia de revizuire a Constituţiei. Eu cred că putem scrie de pe acum pe această tentativă de revizuire ”eşec”. Crin Antonescu nu are pregătirea necesară să conducă comisia de revizuire, este un amator din acest punct de vedere. Aici trebuiau aduşi specialişti în drept constituţional care i-ar fi ajutat.

– Ponta şi Antonescu alternează: când Ponta îl acuză pe Antonescu de colaboraţionism cu mine, când invers. Realitatea este că amândoi sunt toxici pentru România.

– Foarte posibil să fac plângere penală împotriva lui Ponta pentru corupţie şi pentru abuz în serviciu pentru decizii ale Guvernului, decizii personale, minciună, să vedem sacă un astfel de premier poate răspunde în faţa legii sau nu.

– Voiculescu este stăpânul lui Victor Viorel Ponta.

– Nu vreau ca Banca Naţională să ajungă la cheremul Guvernului. Să nu se treacă la un sistem în care BNR execută ordinele Guvernului.

– Se vede foarte clar că instituţiile funcţionează şi sunt în progres. Raportul pe Schengen este bun pentru România. MCV-ul arată că instituţiile funcţionează şi politicul are mari probleme.

– Pentru mine e clar că USL va rămâne pentru că altfel Ponta va avea o majoritate la limită iar Antonescu nu va mai fi preşedinte PNL. Sunt condamnaţi să stea împreună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.