Bucureştenii de la The Amsterdams îşi lansează noul album la Timişoara

Bucureştenii de la The Amsterdams îşi lansează noul album la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

theamsterdams

Bucureştenii de la The Amsterdams îşi vor lansa noul album acustic, „Winds Apart”, în cadrul unui concert care va avea loc în Timişoara, pe data de 22 februarie, de la ora 22.00, la clubul Rost.

Formaţia înfiinţată în 2005 abordează un post punk/indie/power pop şi a concertat în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Spania, Olanda, Italia, Ungaria şi Cehia şi a cântat în deschiderea concertelor unor trupe precum The Cranberries, Handsome Furs şi Wolf Parade. „Winds Apart” a fost înregistrat în perioada decembrie 2012 – decembrie 2013 şi conţine 15 piese acustice, din care două compoziţii noi, „Crackers” şi „Where to go”, ce nu au mai apărut pe niciun material până în prezent.


Restul cântecelor sunt reinterpretări în cheie acustică a mai multor piese de pe albumele „Adolessons” şi „Electromagnetica”.

„Am lucrat mai mult decât la orice album până acum, la un moment dat chiar ne gândeam să nu-l mai scoatem. Asta pentru că se bătea pentru întâietate cu viitorul album electric, prevăzut să apară în 2014. Până la urmă, cred că l-am lansat exact în momentul potrivit, în locul potrivit. Sunt 15 piese reprezentative pentru formaţie, iar acum le-am adus la o formă foarte intimă. Suntem tot noi, dar cu picioarele lângă şemineu şi cu mâinile pe un pahar de vin, din care am băut un an întreg“, spune Andrei Haţegan, din partea trupei.

Primul videoclip de pe „Winds Apart” este la piesa „Where to go”, realizat de Alina Manolache. „Where to go” este printre primele piese compuse de formaţie, dar nu a apărut niciodată pe un material de studio. Varianta de album a fost mixată şi masterizată de Adam Whittaker, cunoscut pentru munca sa excelentă pentru mai multe trupe din noul val al muzicii româneşti. Componența The Amsterdams este: Andrei Haţegan (voce, chitară, clape, percuţie), Ovidiu Bejan (chitară, voce, clape, percuţie), Andrei Ungureanu (chitară) şi Augustin Nicolae (bass, voce, percuţie). Biletele pentru acest eveniment costă 15 lei şi se pot procura la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.