„Câinele Japonez”, în premieră la Timișoara. Ce evenimente culturale inedite au loc...

„Câinele Japonez”, în premieră la Timișoara. Ce evenimente culturale inedite au loc în această săptămână

0
DISTRIBUIȚI

Cainele Japonez la Casa Artelor - Afis

Trei evenimente culturale deosebite sunt propuse în prima săptamână din luna februarie de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş. La Casa Artelor va fi marți, de la ora 19,00, cinematecă, urmează, joi, de la ora 18,00, o expoziție și, vineri, un performance de tango, între orele 16,00 și 18,00.

„Câinele Japonez” (2013), debutul în lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, este prezentat în premieră la Timişoara de Asociaţia Marele Ecran, cu sprijinul Libra Film. Filmul a fost selectat la Festivalul de Film San Sebastian şi a fost distins cu Premiul Ex-aequo în cadrul Competiţiei 1-2 a celei de-a 29-a ediții a Festivalului Internțional de Film de la Varșovia. „Câinele Japonez spune povestea emoționantă a reconcilierii dintre un tată și fiul lui, plecat de ani mulți din țară. Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran.

Joi, ora 18.00, vernisaj la Galeria Pygmalion

„Când am început să lucrez la seria „Visul lui Iacob” nu aveam în minte decât imaginea treptelor, a Urcușului. În jurul acestui simbol am clădit seria. Cred că sunt într-o etapă în care mă interesează procesul acesta de căutare și desprindere de „lume”, de căutarea (și găsirea!) care înalță! E un fel de povestire, adică are o anumită „curgere”, o epicitate.


Seria începe cu fotografia intitulată „La Tempesta” și se termină cu fotografia „Silentium”. Din punct de vedere tehnic este mai degrabă un experiment. Mi-am dorit de foarte mult timp să combin, cumva, fotografia cu pictura (sau, poate, mai bine spus, picturalitatea), și acesta este primul meu demers mai consistent în această direcție”, transmite artista Andrada Damianovskaia.

AFIS_Visul lui Iacob_TM Pygmalion2014_RGB

Andrada Damianovskaia (n. 1986, Arad) este licențiată în design grafic la Facultatea de Arte Plastice, Universitatea de Vest Timișoara; face parte din grupul foto IRIS (IrisPhotoClub) din cadrul Casei de Cultură a Studenților Timișoara.

Vineri e dans la Casa Artelor

Cei de la Casa Artelor cred că „Once you go Tango you Tango forever!” . Evenimentul  de vineri, care se va desfășura în cafeneaua Klapka, se numește „Cafea cu gust de tango” și îl are ca invitat special pe Dominic Bridge, prezent în Timişoara pentru a treia ediţie a evenimentului „Tango en Primavera”.

La toate evenimentele accesul este liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.