Viceprimarul Stoia dezvăluie cum a pus mâna clanul Cârpaci pe o altă...

Viceprimarul Stoia dezvăluie cum a pus mâna clanul Cârpaci pe o altă vilă din Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

STOIA NOUL VICEPRIMAR04_resize

O nouă lecţie despre cum se poate intra ilegal în posesia unui imobil, cu concursul autorităţilor și în pofida legii, a fost făcut publică astăzi de viceprimarul Traian Stoia.

Acesta a prezentat cazul unui imobil situat pe strada Munteniei nr. 47, deţinut de Gaidoş Mihai şi Leontina din anul 1917. Stoia a povestit că, în perioada comunismului, imobilul a ajuns în proprietatea statului român şi, mai apoi, în posesia clanului Cârpaci prin falsificarea unor acte care atestau o fictivă retrocedare.

„În 2001 apare o înscriere în CF care spune că, în 26 aprlie 1990, Cârpaci Ana este proprietar prin restabilirea situaţiei anterioare prin restituire – cumpărare. Băiatul de la cartea funciară era foarte grăbit şi tulburat de ceea ce face, ori e restabilire de situaţie în care există un alt proprietar, ori este cumpărare. Ana Cârpaci vinde lui Elena Cârpaci şi Ana nu există, iar apoi în septembrie 2001 vinde lui Cârpaci Vladimir. Mizeria începe după naţionalizarea din anii ’50. Abia la punctul 8 apare proprietarul adevărat, care lucrase în primărie şi avea acces şi la alte surse de informaţii.


Aceste CF-uri trucate se găseau la cartea funciară, iar omul (n.r – urmaşul proprietarului de drept) a ştiut de unde să le scoată şi face plângere penală împotriva celor care au făcut aceste transferuri de proprietate, şi ajunge în instanţă. Instanţa dispune restabilirea la situaţia anterioară, adică la revenirea la situaţia iniţială, unde statul român este proprietar”, a explicat viceprimarul. Ulterior, urmaşii lui Gaidoş au intrat în posesia imobilului.

Traian Stoia a menţionat că, deşi instanţa a stabilit că imobilul este al statului român şi apoi a fost restituit proprietarilor, cei din clanul Cârpaci nu au fost sancţionaţi în niciun fel pentru modul în care au ajuns în posesia clădirii. Mai mult, acesta spune că, dacă se petrec astfel de lucuri, practic nimeni nu are certitudinea proprietăţii.

La finalul anului trecut, primarul Nicolae Robu i-a cerut viceprimarului Stoia „să înceteze cu dezvăluirile neavenite privitoare la aceste anchete, în încercarea de suplinire a lipsei de performanţă în exercitarea atribuţiilor ce-i revin, cu fumigene populiste mediatice care pot împieta asupra bunului mers al anchetelor”.

3 COMENTARII

 1. Aceata cauza pe care o cunosc foarte bine prezinta ceva interesant Desi mandatarul adevaratului mostenitor i-a instiintat pe dl Ciuhandu si pe dl Cojocari in toamna anului 2001 sa sesizeze Parchetul asupra falsului savirsit acestia au refuzat Pentru acest motiv plingerea penala a fost formulata de mostenitor prin mandatar.
  In timpul procesului am constatat ca judecatorii au tras de timp pina cind s-a prescris raspunderea penala a familiei Carpaci

  • Stimata Doamna avocat,
   Dar raspunderea (administrativa…penala) a judecatorului de ce este eludata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Ca doar este cunoscut faptul ca a existat (si exista) o categorie larga de asemenea judecatori implicati pana peste urechi in materia „restituirilor”ILEGALE de case, aur, valuta, mai ales in ce priveste domnii RROMI (fost tigani!?).
   De ce nu va implicati in asanarea mediului judecatoresc corupt ca doar ati fost judecator (unul dintre cei cu adevarat corecti!) si stiti atatea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.