Caz UNIC în Timișoara. Copil de PATRU ani, trimis de părinți la...

Caz UNIC în Timișoara. Copil de PATRU ani, trimis de părinți la școală

3
DISTRIBUIȚI

clasa pregatitoare

Încă din prima zi a înscrierilor în clasa pregătitoare, inspectorii școlari din Timiș s-au confruntat cu cazuri care i-au uimit.


Unul dintre acestea îl reprezintă cel al unui părinte care a dorit cu orice preț să-și înscrie copilul în clasa zero, deși micuțul de abia a împlinit patru ani. În zadar au încercat reprezentanții ISJ Timiș să-l convingă pe părinte să se răzgândească, astfel că prichindelul va fi supus unui evaluări, în cadrul căreia inspectorii își vor da seama dacă micuțul poate sta concentrat 45 de minute la ore.

“Mi se pare un caz deplasat. La vârsta de patru ani, copilul bea din biberon, dar mămica îl vede ca un geniu. Ne-a spus că ea a făcut doi ani de facultate într-unul și că fiul ei știe să zică mai multe numere în limba engleză. Nu am avut cum să-i spulberăm imaginea atât de perfectă despre copilul ei”, a explicat, astăzi, Aura Danielescu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

De aceeași părere este și inspectorul școlar general Cornel Petroman, care consideră că părinții care își dau odraslele atât de devreme la școală, rup un fragment din copilăria lor. “În fiecare an am avut câteva astfel de cazuri excepționale. Au venit părinți care doreau ca copilul lor să sară peste clasa zero și să meargă direct în clasa întâi, dar și părinți care s-au grăbit să-și dea copiii la clasa pregătitoare de la o vârstă foarte fragedă”, a mai precizat Cornel Petroman.

3 COMENTARII

  1. in alte tari copiii invata de la gradinita sa citeasca si aritmetica, invata diverse materii si nimeni nu e acuzat ca le rapeste copilaria. la noi programa imbecila pune copiii sa invete poezii stupide, care nici macar nu sint educative (de exemplu zdreanta).

    • Domnule Rumburak,
      Se pare că nu te dezminți, trăiești într- adevăr într- o lume fantastică. Cum poți să afirmi că poezia susnumită este stupidă? Poate ar trebui să studieze copiii poeziile lui Cărtărescu, ce zici… ar fi de- a dreptul fascinante!

  2. parerea mea este ca nu toti parintii isi pot da copii supradotati la scoli particulare…in al doilea rand sistemul e slab …profesorii si invatatorii nu mai au constiinta muncii si multi nici nu stiu ce e aia vocatie pentru meserie sau caracter…toate acestea sunt produsul a 50 de ani de comunism cu pile si relatii…sistemul fiind slab nu prea poate evalua copii supradotati..daramite sa ii dezvolte si sa valorifice la maximum potentialul lor..
    totusi sunt de acord ca ,copiilor le trebuie copilaria si sunt de acord ca un copil de absolvent de universitate are niste atuuri fata de un copil dintr-o casa unde parintii nu au fost in stare sa termine liceul….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.