Ce soluţie de import a găsit primarul Nicolae Robu pentru valorificarea vestigiilor...

Ce soluţie de import a găsit primarul Nicolae Robu pentru valorificarea vestigiilor din centrul istoric

0
DISTRIBUIȚI

robu la ceas02

Edilul şef Nicolae Robu a făcut astăzi precizări cu privire la lucrările de reabilitare a centrului istoric. „Suntem în curs de implementare a unui proiect cu finanţare europeană. Prin acest proiect vom asigura reabilitarea unei zone cunoscută sub numele de Cetate. Vom reabilita zece străzi şi patru pieţe. În urma reabilitării, vom transforma zona în una pietonală. Până acum, toată această reţea de străzi era mai degrabă o parcare distribuită a oraşului nostru, pentru că, pe tot pracursul zilei, cel puţin pe o parte a unei străzi erau maşini parcate.


Vom avea o zonă care va înflori din punct de vedere comercial şi o zonă care va fi una de loisir. Proiectul este unul greu şi noi ştiam asta de la început”, a spus Robu.

Primarul a comentat şi legat de subiectul valorificării descoperirilor din centrul istoric. „Când abordezi o astfel de lucrare, teama cea mai mare îţi este că, atunci când ajungi la diverse urme istorice, cercetarea arheologică va dura foarte mult pentru că cei care o fac nu vor fi suficient de implicaţi pentru a o derula într-un interval foarte scurt de timp. Cuvântul de ordine este să nu ne scape valorificarea a nimic din ceea ce descoperim ca fiind interesant din istoria noastră”. În viziunea edilului, în Timişoara s-ar potrivi foarte bine un sistem de valorificare a vestigiilor care l-a impresioant în deplasările în străinătate. „Acolo unde se va preta să avem o porţiune de stradă unde în loc de pavaj să avem o porţiune de sticlă şi iluminat vom pune în valoare descoperirile. Alte exponate ar putea fi expuse la muzeu sau în Piaţa Sfântul Gheorghe. Nimic nu este stabilit aprioric. În funcţie de ce se descoperă se va trece la reproiectare” a completat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.