Ce spitale din Timiș sunt în pericol de a fi închise și...

Ce spitale din Timiș sunt în pericol de a fi închise și câți medici vor rămâne fără serviciu

1
DISTRIBUIȚI

PATURI-SPITAL

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ameninţa în urmă cu câteva zile managerii spitalelor că nu vor primi nici măcar un pat în plus, dacă nu vor trimite planuri de reorganizare al secţiilor care să corespundă cu realitatea. De asemenea, ministrul doreşte ca tot mai mulţi pacienţi să nu mai fie internaţi, ci trataţi în ambulatoriile de specialitate, astfel încât costurile spitalelor să se reducă foarte mult.

Livius Cîrstea, liderul sindicatului Sanitas din Timiş, se teme că ministerul Sănătăţii va tăia peste o mie de paturi din unităţile spitaliceşti din judeţul nostru, fapt ce va determina şi reducerea personalului medical.


“Am informaţia, pe surse, că în Timiş din cele 5.200 de paturi ar trebui să rămână vreo 3.800. Dacă se reduce numărul de paturi, înseamnă că pachetul de servicii va fi mai mic şi se impune reducerea de personal, care va fi nevoit să plece în străinătate. Ajung cele 3.800 de paturi pentru judeţul nostru? Cine se va desfiinţa? Probabil spitalele orăşeneşti, mă îndoiesc că o să piardă clinicile universitare”, a explicat supărat Livius Cîrstea.

Daniela Cârlig, directorul Spitalului Orăşenesc din Jimbolia, este şi ea supărată pe reprezentanţii ministerului şi consideră că de fiecare dată când se aplică o reformă, spitalele mici au de suferit. “Suntem consideraţi lipsiţi de eficienţă, mâncători de fonduri, lucru care nu este adevărat. Mereu se scot în evidenţă lucruri negative despre spitalele mici, dar se fac şi lucruri bune. La Spitalul Orăşenesc din Jimbolia, cele mai căutate specialități sunt medicina internă, chirurgia generală, urologia, pediatria, TBC. În general, noi avem indicatori buni de ocupare a paturilor, pacienții se adresează cu încredere spitalului nostru”, a conchis Daniela Cârlig.

 

1 COMENTARIU

  1. „Cine se va desfiinţa? Probabil spitalele orăşeneşti, mă îndoiesc că o să piardă clinicile universitare” spune clar in material

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.