Ce veşti a primit primarul Nicolae Robu despre spitalul regional din Timişoara...

Ce veşti a primit primarul Nicolae Robu despre spitalul regional din Timişoara de la ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici

1
DISTRIBUIȚI

robu

Construcţia unui spital regional la Timişoara rămâne un deziderat important al administraţiei locale. Recent subiectul a stârnit un scandal din cauza declaraţiei deputatului PNL Horia Cristian care a explicat că „Timişoara nu este buricul pământului” ca să aibă acest tip de spital, deşi la Iaşi şi Cluj sistemul de urgenţă este mai slab dezvoltat. Deranjat că Timişoara a fost uitată de Bucureşti, primarul Nicolae Robu a trimis două adrese la centru, una la guvern şi alta la Ministerul Sănătăţii.

Rezultatul demersului a fost făcut public astăzi. „V-am spus că am făcut diligenţe pentru ca la Timişoara să se realizeze un spital regional atunci când a apărut acea informaţie că la nivel guvernametal s-ar fi hotărât ca spitale regionale să se facă doar în Iaşi, Craiova şi Cluj Napoca.


Eu eu am reacţionat imediat în mass- media, ci pe canalele oficiale şi am primit o adresă de la ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, o adresă prin care mi se aduce la cunoştinţă că în următorul exerciţiu financiar o atenţie deosebită se va acorda şi pe domeniul sănătăţii. Vor fi prevăzute intervenţii atât de tip investiţii în spitale şi alt tip de infrastructură spitalicească, vom putea analiza posibilitatea de finanţare pentru construirea spitalului regional Timişoara. Noi aşteptăm cu interes să apară toate aceste specificaţii şi ne vom mobiliza să depunem cât mai multe proiecte pentu tot ce ne interesează în Timişoara şi, dacă vor fi eligible proiectele de spitale regionale, atunci vom avea cu certitudine un proiect şi pentru realizarea spitalului regional Timişoara din fonduri europene. Nu este un subiect închis sau tranşat locul în care se vor face spitale regionale în Timişoara”a spus Robu. Primarul a completat şi că, în viziunea ministerului Sănătăţii, nu se poate ca într-un oraş să existe spital judeţean, municipal şi regional, astfel că dacă în urbea de pe Bega s-ar ridica un spital regional, demersul ar atrage şi o restructuarare a celorlalte spitale.

1 COMENTARIU

  1. O simpla cautare pe goagal ne da spital judetean de urgenta cluj napoca si spital municipal cluj napoca.Deci viziunea ministerului sanatatii domnule robu este o minciuna pe care vad ca o sustineti amenintand cu restructurarea spitalelor din timisoara . Nu ma mira pozitia dvs caci robu la cristian nu-si scoate ochii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.