Cererea de liberare a ucigaşului lui Mihalea, respinsă din cauza comportamentului agresiv...

Cererea de liberare a ucigaşului lui Mihalea, respinsă din cauza comportamentului agresiv în detenţie

0
DISTRIBUIȚI

paun

Cererea de liberare condiţionată a lui Ionel Păun – unul dintre cei doi bărbaţi condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru uciderea lui Ioan Luchian Mihalea – a fost respinsă de instanţă după ce comisia penitenciarului a semnalat comportamentul agresiv al acestuia faţă de colegii din detenţie, anunță Mediafax. O comisie din cadrul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a analizat, în ianuarie, solicitarea de liberare condiţionată formulată de Păun.

Surse judiciare au declarat corespondentului Mediafax, astăzi, căanaliza s-a făcut în contextul în care Ionel Păun a împlinit, la 17 ianuarie 2014, termenul de 20 de ani de detenţie la care are dreptul să înainteze o astfel de cerere, în condiţiile în care este condamnat pe viaţă. Potrivit aceloraşi surse, în raportul referitor la Păun, comisia închisorii a menţionat două abateri disciplinare ale acestuia, semnalate de alte penitenciare în care deţinutul şi-a executat pedeapsa înainte de a fi adus, în urmă cu un an, la cel din Drobeta Turnu Severin. Incidentele nu au fost de natură penală, ci au vizat un comportament agresiv faţă de colegii de detenţie, susţin aceleaşi surse. Mai mult, conform unor surse judiciare, în cei 20 de ani de detenţie, Ionel Păun, acum în vârstă de 40 de ani, nu a fost stăruitor în muncă şi nu a avut o conduită corespunzătoare, astfel că solicitarea lui de liberare condiţionată ar urma să fie reanalizată, cel mai devreme, peste un an.

Concluziile comisiei penitenciarului au fost înaintate Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, care, în 5 februarie, a respins cererea lui Păun. „Respinge cererea de liberare condiţionată a condamnatului Păun Ionel, deţinut în Penitenciarul Drobeta Tr.


Severin. Fixează termen de un an, de la rămânerea definitivă a hotărârii, după expirarea căruia se poate reînnoi cererea de liberare condiţionată. Obligă petentul la 150 lei cheltuieli judiciare statului din care suma de 100 lei reprezentând onorariu avocat din oficiu va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei”, s-a arătat în decizia judecătorilor. Aceleaşi surse judiciare au mai declarat că Ionel Păun, în perioada de un an de detenţie în regim închis la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, nu a avut abateri disciplinare.

Cazul lui Ionel Păun a mai fost analizat, după intrarea în vigoare a noilor coduri, şi din punct de vedere al pedepsei complementare. Astfel, prin prisma legii penale mai favorabile, judecătorii i-au redus lui Păun pedeapsa complementară de interzicere a unor drepturi, de la 10 la cinci ani. Ioan Luchian Mihalea – compozitor, interpret şi fondator al grupurilor Song şi Minisong – a fost ucis la vârsta de 42 de ani, în 1993. Cei doi criminali, Nelu Lucian Gavrilă şi Ionel Păun, care voiau să-l jefuiască, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.