Creșterea și descreșterea pieței imobiliare din Timișoara. Cât mai costă un apartament...

Creșterea și descreșterea pieței imobiliare din Timișoara. Cât mai costă un apartament de 80 mp

0
DISTRIBUIȚI

mafia imobiliara

Piața imobiliară, după șase ani de recesiune, arată radical diferit. Dacă în martie 2008 un apartamant cu două camere costa 75.000 de euro, acum aceeași sumă e suficientă pentru achiziția unei vile la Timișoara sau în comunele periurbane, arată analiștii imobiliari.

”Înainte de perioada de recesiune economică, 60.000 de euro era o sumă modestă pentru cumpărarea unei locuințe într-unul din centrele regionale ale țării. În martie 2008, moment de vârf pentru piața rezidențială autohtonă, aceasta permitea doar achiziția unei garsoniere în marile orașe – și nici măcar atât în Capitală”,m explică Daniel Crainic, specialist imobiliar.

Potrivit datelor furnizate de cel mai mare portal de imobiliare din țară, dacă în martie 2008 prețul mediu cerut pentru o garsonieră confort 1 din Timișoara depășea 45.000 de euro, iar pentru un apartament cu două camere se ridica la aproximativ 75.000 de euro, în prezent, cu 60.000 de euro poate fi cumpărat un apartament cu trei și patru camere.


E vorba de apartamente vechi, în diferite cartiere ale orașului – Torontalului, Girocului, Steaua, Lipovei, Șagului, Aradului etc.

”În zona Lipovei, o locuință cu patru camere recent renovată, cu o suprafață de aproape 80 de metri pătrați, are un preț cerut de 59.000 de euro. Pe segmentul locuințelor noi, cu această sumă pot fi achiziționate unități locative cu două și trei camere”, mai explică Daniel Crainic. Bunăoară, în Calea Girocului, un apartament de 86 de metri pătrați, finalizat în anul 2010, este scos la vânzare pentru 60.000 de euro. În zona Calea Urseni, într-un complex, o vilă de 97 de metri pătrați și teren de 180 de metri pătrați poate fi achiziționată cu aproape 57.000 de euro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.