Criza din Ucraina, la final: Iulia Timoşenko AR PUTEA FI ELIBERATĂ. Ianukovici...

Criza din Ucraina, la final: Iulia Timoşenko AR PUTEA FI ELIBERATĂ. Ianukovici a semnat un acord cu opoziţia. Alegeri prezidenţiale ANTICIPATE în acest an.

0
DISTRIBUIȚI

timosenko

Preşedintele Viktor Ianukovici şi reprezentanţii opoziţiei au semnat vineri un acord de ieşire din criza din Ucraina, care prevede, printre altele, alegeri prezidenţiale anticipate, formarea unui guvern de coaliţie şi o reformă constituţională.


Acordul a fost obţinut în urma unor violenţe care s-au soldat cu 80 de morţi, începând de marţi, la Kiev. Tot vineri, parlamentul Ucrainei a aprobat o lege ce permite eliberarea Iuliei Timoşenko, anunță Mediafax. Parlamentul Ucrainei a aprobat, vineri, un proiect care abrogă articolul din Codul Penal în baza căruia a fost condamnată Iulia Timoşenko , informează AFP.

Iulia Timoşenko a fost condamnată în 2011 la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce, în calitatea de prim-ministru, a semnat acorduri în domeniul gazelor cu Rusia considerate dezavantajoase pentru statul ucrainean. Eliberarea Iuliei Timoşenko a fost solicitată în repetate rânduri de opoziţie şi de Uniunea Europeană. Votul Parlamentului ucrainean a avut loc la câteva ore după ce Administraţia Viktor Ianukovici a ajuns la un acord cu opoziţia proeuropeană pentru depăşirea crizei politice marcată de violenţe soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi. Acordul prevede crearea unui guvern de uniune naţională şi organizarea de alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.