Cum decurg lucrările de reabilitare a Castelului Huniade și de ce este...

Cum decurg lucrările de reabilitare a Castelului Huniade și de ce este convins Titu Bojin că nu va pierde finanţarea europeană Consiliul Judeţean Timiş

0
DISTRIBUIȚI

castelulhuniade1

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a dat asigurări, luni, că instituţia pe care o conduce nu va pierde banii europeni destinaţi reabilitării Castelului Huniade, accesaţi prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Clădirea care găzduieşte Secţia de Istorie, Secţia de Arheologie şi Secţia de Ştiinţele Naturii din cadrul Muzeului Banatului este în stare avansată de degradare, conform avertismentelor specialiştilor.


„Prima etapă, care constă în lucrări de consolidare la structura de rezistență, la interior, exterior, plus reparații minore la acoperiș, este aproape gata. Ne-a ajutat și vremea. Prima etapă ar trebui să se încheie până în iunie și se va încheia, nu vom pierde finanțarea europeană. Sper să iasă o treabă frumoasă. Termenul de finalizare al proiectului este 2015”, a detaliat Bojin.

Acesta a mai adăugat şi că partea a doua a proiectului vizează reparații ample la acoperiș și în interior, dar şi lucrări la canalizare pentru a preveni infiltrarea apei în pereţi. Valoarea totală a proiectului este de 52,5 milioane de lei, iar contribuția CJT este de 18,8 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.