Cum se va transforma Opera din Timişoara în sursă de profit pentru...

Cum se va transforma Opera din Timişoara în sursă de profit pentru primărie UPDATE Ce spune primarul Nicolae Robu despre atelierele care funcţionează în clădire

2
DISTRIBUIȚI

STOIA NOUL VICEPRIMAR04_resize

Opera din Timișoara va deveni o sursă mai mare de profit pentru municipalitate. Viceprimarul Traian Stoia a anunțat că „am solicitat sprijin financiar de la Guvern pentru repararea unor monumente istorice din Timișoara avem promisiune că vom primi din primăvară încolo. Pentru Operă sau Teatrul Național, unde intenționăm ca parterul să îl transformăm în spaţiu comercial, clădirea din spatele Operei, partea dinspre strada Mărășești. Primăria Timișoara e proprietar și cei care lucrează acolo și au spații de fabrică pentru decoruri o au doar în folosință”, spune vicele.


Lista de monumente pentru care muncipalitatea a solicitat bani este lungă și include monumente istorice precum Conul de fier de pe strada Procalamația de la Timișoara, Coloana Fidelității, Statuia Maternitate din fața Policlinicii de Copii, Biserica Plângătoare, statuia Sfântului Gheorghe, monumentul Sfânta Treime din Piața Unirii, statuia Sfântului Nepomuk și a Sfintei Maria, Lupoaica din centru. Stoia spune că promisiunile de finanțare sunt certe.

UPDATE. Legat de planul anunţat de vicele Stoia, edilul şef Nicolae Robu a detaliat: „Considerăm că nu este foarte normal ca în zona centrală a oraşului să ai nişte ateliere. Acest spaţiu trebuie valorificat, vom verifica se se întâmplă în acele spaţii. Am fost informat că acolo sunt ateliere şi am convenit să intervenim pentru a schimba acestă stare de fapt. Să nu uităm că în Timişoara s-a construit o fabrică de decoruri. Nu cred că e firesc să lucreze pentru teatre din străinătate, iar pentru nevoile instituţiilor teatrale din Timişoara să apelăm la furnizor din Bucureşti”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.