„De cealaltă parte”, spectacol extraordinar pe scena teatrului timişorean

„De cealaltă parte”, spectacol extraordinar pe scena teatrului timişorean

0
DISTRIBUIȚI

„Spectacolele ETC” –  o inițiativă derulată în cadrul unui proiect european, continuă pe scena Naționalului timișorean, unde a fost invitată o celebră trupă de actori din Croația.  Proiectul european ”Spectacolele ETC” se concretizează prin schimburi de spectacole între teatre de pe continent. Duminică, 16 februarie, de la ora 19, în Sala 2 a Teatrului Naţional va avea loc reprezentaţia extraordinară a spectacolului „De cealaltă parte”, de Nataša Rajković şi Bobo Jelčić, o producţie Youth Theatre din Zagreb.

De cealalta parte, Teatrul Tineretului Zagreb

Spectacolul a fost invitat la cele mai importante festivaluri de teatru din Europa, fiind considerat reprezentativ nu doar pentru teatrul croat, ci şi pentru cultura croată contemporană. Atât publicul cât  şi critica au numit spectacolul „De cealaltă parte” unul dintre cele mai importante evenimente culturale croate ale acestui deceniu”.


De cealaltă parte spune povestea unor oameni singuri a căror viaţă ar putea fi descrisă ca banală. Pentru ei, însă, este singurul lucru pe care îl au. ”Poate nu este surprinzător ca la patruzeci de ani să ai senzaţia că existenţa ta nu prea are sens. La treizeci de ani este normal să vrei mai mult de la viaţă şi să pretinzi să fii acceptat de ceilalţi aşa cum eşti. Şi poţi spune cuiva de douăzeci şi cinci că e încă foarte tânăr şi că de abia urmează să vadă. Am putea adăuga şi că în cele din urmă totul va fi bine. Dar ca să fim corecţi, trebuie să spunem şi că nu e obligatoriu să iasă aşa. Că nu se ştie. Că nu e sigur. Şi că toate astea depind, în cele din urmă, de noroc. Şi că celor cu noroc le e mai uşor, iar cei care nu au parte de noroc ar trebui ajutaţi. Şi că trebuie să învăţăm să-i distingem pe unii de ceilalţi, pentru a deveni mai buni, şi să încetăm să închidem uşa celor nefericiţi, doar pentru că ne e mai uşor să credem că ei sunt singurii vinovaţi. Unii chiar nu sunt”, spune Codruța Popov, secretarul literar al Teatrului Național Timișoara.

Biletele se pot achiziţiona online, pe www.tntimisoara.com sau de la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Mărăşeşti” – str. Mărăşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2” – Parcul Civic), de marţi până duminică, între orele 11-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.