De pe străzile Dublinului în cartierul Iosefin, filmul ”Once” se vede la...

De pe străzile Dublinului în cartierul Iosefin, filmul ”Once” se vede la Pelicula Culturală. Vezi unde și când

0
DISTRIBUIȚI

Once_movie_2006

Pelicula Culturală anunță o seară multiculturală care aduce împreună persoane pasionate de fim, muzică, dans, istoria Timișoarei și reponsabilitate socială, în sprijinul femeilor din cadrul serviciului Adăpostul pentru femei, victimele violenţei domestice. Evenimentul e  programat joi, 20 februarie, de la ora 19,00, la sediul Fundației Balul Vienez de la Timișoara, str. Ady Endre, nr. 11, sala vieneză, la mansardă.

Vedeta serii este filmul ”Once”, în regia lui John Carney, pus la dispoziție de Ambasada Irlandei în România. Filmul este câștigător a 17 premii, printre care și un Oscar, în 2006, pentru Cel mai bun cântec original – ”Falling Slowly”. ”Once” (O dată ca niciodată) spune povestea unui cântăreţ ambulant şi a unei emigrante din Cehia care descoperă că împărtăşesc dragostea pentru muzică.


De-a lungul unei săptămâni pline de evenimente, în timp ce scriu, repetă şi înregistrează mai multe cântece, cei doi se îndrăgostesc.

La eveniment va participa Gerard Corr, Ambasadorul Irlandei în România, prezent la prima sa vizită oficială la Timișoara. Introducerea în atmosfera filmului o va face muzicianul Bogdan Racz, care va avea un minirecital de chitara-voce interpretând piese originale compuse chiar de el, asemeni personajului principal din film. Apoi, Bogdan Bumbăcilă, de la Asociația Expose Architecture, un tânăr pasionat de arhitectura și istoria orașului, va vorbi despre valoarea arhitecturală a clădirii în care se desfășoară proiecția precum și despre istoria zonei Iosefin. În final va avea loc și o mini-demonstrație de tango argentinian.

După modelul consacrat, participanții la eveniment vor plăti bilete sub forma unor obiecte de igienă personală – săpun, șampon, duș-gel, detergent de rufe – care vor fi donate femeilor din cadrul serviciului Adăpostul pentru femei, victimele violenţei domestice „Maria a Apostolilor” al Federației Caritas. Acesta a găzduit pe parcursul timpului peste 100 de mame cu copii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.