Viceprimarul Stoia: Primăria Timişoara nu ştie câte clădiri a vândut din 1994...

Viceprimarul Stoia: Primăria Timişoara nu ştie câte clădiri a vândut din 1994 până în prezent. Vezi ce se întâmplă acum

2
DISTRIBUIȚI

stoia viceprimar

Viceprimarul Traian Stoia a oferit astăzi noi detalii despre colaborarea Primăriei Timişoara cu societatea care a vândut mai multe clădiri din patrimoniul orașului, sau mai exact despre lipsa ei.

În 2013 Stoia a informat că primăria nu deţine informaţii cu privire la clădirile din patrimoniul ei care au fost vândute de compania amintită mai sus.


După ce a constat că nu există date privind preţul de vânzare, clădirile vândute sau banii încasaţi, primăria a cerut datele de la O.J.C.V.L. Tim SRL, însă societatea fostă de stat, devenită privată între timp, a cerut bani pentru furnizarea informaţiilor, nu mai puţin de 80 de lei per caz.

„S-a făcut o adresă în care se solicită informaţii. Aceste clădiri au ieşit din patrimoniul municipiului Timişoara. Vreau să reţineţi că primăria nu ştie cu cât s-a vândut, de ce şi cui, neexistând un contract în care să se stabilescă foarte clar drepturile şi obligaţiile proprietarului şi a vânzătorului. Din ’96 au vândut clădiri ale primăriei fără un contract. Eu tot speram că se găseşte o hârtie, un contract, un act care să justifice, dar nu se găseşte nimic”, a comentat Stoia.

Verificarea pornit de la un control al Curţii de Conturi, iar momentan primăria efectuează un inventar pentru a vedea câte proprietăți avea în 1996 şi câte are în 2014.

2 COMENTARII

  1. Hai PSD,hai Stoia arata-le ca stii administratie si ca sunt o adunatura de papagali acolo si de corupti,PNL partid de dreapta cu stangaci si tradatori de teluri ,ati tradat USL rusineee liberalilor !!!

  2. Baiatul asta (Stoia) si cand minte e prost.Casele nu sunt ale Primariei ci ale statului. Orasul si nu Primaria, prin institutia Primarului le administreaza. Conform Legii 112 din 1995 bani din vanzarea lor s-au dus la bugetul de stat mai putin 1% comisionul celui care le vinde si urmareste incasarea ratelor de la cumparatori. Vanzarea, de regula, se face prin firme specializate si exceptional prin apratul Primarului care nu este instare sa asigure serviciile de functionare ale orasului, asa ca ce sa mai vorbim de altele. Chestia cu 80 lei este pt ca se gasesc actele, dar in haosul care ii caracterizeaza normal ca firma le-a cerut bani ca doar nu sta toata ziua sa le faca acte si ei sa le piarda. …ce le-ar mai place fratilor Grimm sa vanda ei casele. Atunci nu ar mai nici o problema in capul gol si pe afara si pe dinauntru al lombrozianului de stoia (cu s mic).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.