Din ce în ce mai mulţi timişoreni bolnavi de cancer la plămâni....

Din ce în ce mai mulţi timişoreni bolnavi de cancer la plămâni. Ce soluţie salvatoare refuză autorităţile

0
DISTRIBUIȚI

tigara-fumator_870aff9fd7

Tot mai mulţi timişoreni sunt diagnosticaţi cu cancer pulmonar, atrage atenţia Dorin Vancea, şeful secţiei I de Pneumologie din cadrul Institutului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

Mai mult, medicul pneumolog a observat şi o situaţie mai puţin obişnuită, aceea că şi tinerii fac cancer la plămâni. Principala cauză care determină apariţia acestei boli este fumatul, dar şi politicile antifumat dezastruoase de la noi din ţară, consideră Dorin Vancea.

„Cancerul bronho-pulmonar cauzează mai multă mortalitate decât cancerul de stomac, de intestin sau de prostată la un loc.


Ar trebui să se ia măsuri, la fel ca cele din întreaga Europă, şi anume interzicerea fumatului în toate spaţiile publice. E absurd atunci când ştii că există o boală care este ucigaşul numărul 1 şi ştii care este cauza, să nu aplici măsurile necesare”, explică revoltat pneumologul timişorean.

Dorin Vancea este de părere că ar trebui, pe lângă interzicerea fumatului în spaţiile publice, şi creşterea semnificativă a preţului la ţigări. „România s-a aliniat cu preţul la benzină ţărilor vest europene, dar cu preţul la ţigări, nu. Probabil că Guvernul este foarte strâmtorat din punct de vedere financiar şi atunci aceşti bani din ţigări sunt foarte importanţi şi îi sperie idea de a face nişte restricţii prin care să reducă vânzările”, consideră şeful secţiei I Pneumologie din cadrul Institutului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.