Domnilor politicieni, dumneavoastră cu ce vă ocupaţi?

Domnilor politicieni, dumneavoastră cu ce vă ocupaţi?

4
DISTRIBUIȚI

mirela stoeac-vladuti

V-aţi întrebat vreodată de ce ne ducem, în fiecare an, să ne plătim cu conştiinciozitate taxele, impozitele dublate, triplate, de noii sau vechii (ne)aveniţi la putere? Ne-am născut oare cu o peliculă fină de praf în ochi, care nu ne permite să vedem politicienii aşa cum sunt ei cu adevărat? Ne spunem, de fiecare dată, că am ales răul cel mai mic, când de fapt el e mare şi hidos?

Răspunsul este simplu. Ţara ne vrea proşti, iar noi suntem mai mult decât fericiţi să ne conformăm. Cât timp avem un salariu decent, bani de o bere la 2.5 l şi benzină să ne plimbăm cu maşina, chiar şi de la scară până la buticul din colţ, la vita e bella, şi nu numai că nu ne pasă dacă moare capra vecinului, ci pot să moară toţi vecinii de pe întreaga stradă că noi tot nu observăm. În schimb, politicienii noştri văd asta, înţeleg, ne cunosc şi ne cresc, prin intermediul micului ecran, stima de sine. Ne fac să credem că suntem micul burghez de apartament, care trăieşte un trai decent, însingurat şi onest.


Am ajuns să fim deştepţi, frumoşi, caritabili doar pe reţelele de socializare. Ce nu înţelege micul burghez e că politicianul de pe micul ecran, care se luptă cu sistemul, cu corupţia, cu FMI-ul, nu e singur, nu e decent, nu e onest, ci face parte dintr-o întreagă clică. El ştie cine îi este vecinul politic, împarte frăţeşte cu el milionul de euro şi habar nu are că există bere la pet.

Nu reuşim să înţelegem, să vedem că în spatele imaginii de la televizor, că dincolo de cuvintele pe care vrem să le auzim, realitatea este alta. La fel ca în Inception (celebrul film cu Di Caprio) ne construim în minte „filmul” că modestul nostru apartament este de fapt o vilă cu trei etaje, că oraşul în care trăim e bucată ruptă din capitala Austriei şi că ţara noastră e un fel  de Chicago, cu autostrăzi suspendate,  care stau doar să se construiască. Nimeni şi nimic nu ne poate zdruncina în credinţa noastră că politicianul X, la fel ca personajul pozitiv din filmul preferat, nu este singur împotriva tuturor, nu este o victimă a tuturor forţelor negative care s-au abătut asupra lui, ci este cel mai bun prieten al acestora, ba chiar creatorul lor. Ar fi, poate, timpul să ne deconectăm de la imaginea proiectată de politicieni şi să ne conectăm la realitate. Să îi privim în ochi pe cei care pe care i-am ales şi să îi întrebăm direct şi frontal: „Domnilor politicieni, dumneavoastră cu ce vă ocupaţi?”

4 COMENTARII

  1. FELICITARI PENTRU OCHII DESCHISI! MI-AS DORI SA VAD MAI MULTE ARTICOLE DE ACEST FEL. ESTE PURA REALITATE, DAR, DVS SCRIETI, NOI LE CITIM, SI CU ATAT RAMANEM….DOAR INFORMATII. EI FAC CE VOR! CE LE PLACE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.