EXCLUSIV Conturile Colterm, blocate de creditori. Vezi pentru ce sumă şi ce...

EXCLUSIV Conturile Colterm, blocate de creditori. Vezi pentru ce sumă şi ce spune directorul Pampu

1
DISTRIBUIȚI

sediul-colterm-021

Conturile societăţii de termoficare timişorene Colterm sunt blocate de câteva zile la cererea unuia dintre creditori. Complexul Energetic Oltenia a pus poprire pe conturile Colterm prin intermediul unui executor judecătoresc pentru o datorie de 10,7 milioane de lei. În încercarea de a scăpa de situaţia de criză, societatea a plătit patru milioane de lei, dar conturile au rămas blocate, Coltermul fiind la un pas de colaps. Contactat de PRESSALERT.ro, directorul Colterm, Petrică Pampu, a confirmat informaţia, susţinând că „le-am dat patru milioane.


Nu sunt încasări cum ne-am aşteptat şi cum şi-au dorit şi ei. Pentru că am plătit o parte din bani, ne vor ridica poprirea. Urmează să mai facem plăţi în martie. Semnăm actele şi azi sau mâine conturile sunt deblocate”.

Conform legislaţiei în vigoare, Primăria Timişoara are obligaţia de a asigura integral din bugetul local subvenţia pentru diferenţa de preţ dintre preţul de producţie al gigacaloriei şi preţul încasat de la consumatori. „Gaura” de zece milioane este exact suma pe care municipalitatea a acordat-o ACS Poli pentru funcţionare, chiar dacă asigurarea funcţionalităţii societăţilor din subordine este prioritară.  Robu s-a declarat nemulţumit, zilele trecute,  de conducere, pe care o cataloghează ca fiind autosuficientă şi nepăsătoare faţă de faptul că, practic, compania este în colaps, aşteptând doar bani de la bugetul local.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.