EXCLUSIV Percheziții ale DNA în scandalul retrocedării satului Nadăș. Mai mulți judecători...

EXCLUSIV Percheziții ale DNA în scandalul retrocedării satului Nadăș. Mai mulți judecători și notari publici, în vizorul anchetatorilor UPDATE 3 Cât este prejudiciul

4
DISTRIBUIȚI

dna 2

Acțiune în forță a procurorilor și polițiștilor de la DNA Timișoara care, în această dimineață, fac mai multe percheziții în județul Arad într-un dosar în care se investighează modul în care satul Nadăș și câteva mii de hectare de teren au fost retrocedate pretinșilor moștenitori, Mihai și Viorica Colțeu. Scandalul retrocedărilor dubioase de la Nadăş a luat amploare după ce localnicii s-au trezit că sunt ameninţaţi de noii proprietari cu evacuarea din casele pe care le-au moştenit de la părinţi şi bunici.

Anchetatorii  au descins la două birouri notariale din Arad – biroul notarial Vlai Adrian și biroul notarial Morariu – ambele situate pe aceiași stradă, dar și la sediul ocolului silvic privat de la Nadăș, patronat de familia Colțeu. Se caută documente pentru că există suspiciuni asupra modului în care cei doi membrii ai familiei Colțeu au fost declarați moștenitori ai familiei Grosz prin Ecaterina Mairovitz. După ce au primit certificatul de moştenitori, soţii Colţeu au solicitat şi obţinut  retrocedarea a nu mai puțin de 8.645 de hectare de teren, inclusiv cel pe care se află majoritatea caselor, cimitirului şi bisericii din satul arădean Nadăş.


Procurorii anticorupţie suspectează mai mulţi judecători de la Judecătoria Ineu şi Tribunalul Arad de faptul că au dat sentinţe ilegale prin care familia Colţeu a ajuns în posesia miilor de hectare de pădure care au început să fie exploatate.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Printre judecătorii care au ajutat familia Colțeu să intre în posesia terenurilor a fost și Aurel Tripa care în 31 martie 2009 a admis o cerere aberantă – ca Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Arad să fie obligat să le întabuleze miile de hectare fără a plăti nicio taxa.  Magistratul a admis cererea la primul termen și a și decis că este o decizie definitivă pentru că nu a fost atacată, asta deși petenții Colțeu nu se judecau cu nimeni. Aurel Tripa este în libertate după ce a fost condamnat în primă instanță la la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru luare de mită după ce a recunoscut faptele și a susținut că nu s-a putut opri din a lua șpagă.

UPDATE 2 Anchetatorii care au descins la ocolul silvic privat de la Nadăș vor pune sechestru asigurator pe toate terenurile care au fost retrocedate, dar și pe toate conturile familiei Colțeu și ale ocolului silvic.

UPDATE 3 Conform unui comunicat al DNA, prejudiciul estimat în acest dosar este de peste 20.971.503 euro și 296.942 lei. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea ofițerilor de poliție din cadrul IPJ Arad – Serviciul de Investigare a Fraudelor.

 

 

4 COMENTARII

  1. Cind va fi sechestru pe toate cladirile din Timisoara retrocedate tiganilor…..in curind operatiunea SOSOIUL(iepurele).
    Hei Pralea,or zis astia ca incep sa va numere…

    • dar sa nu se uite si marea hotie reprezentata de FURTUL celor peste 400 locuinte de la lEGEA 112/1995 REPARTIZATE ilegal si vandute ILEGAL pe preturi de moka unor judecatori procurori politisti si lideri de partide. Hotie orchestrata de Oancea, Ciuhandu Miut si Cojocari. este vorba de sute de milioane de euro FURATE de la Statul Roman. de altfel dosarul penal exista dar stagneaza de peste 10 ani la DNA si DIICOT. MOARTE BANDITILOR CARE ANI DE ZILE AU DEVALIZAT SI TALHARIT AVEREA POPORULUI ROMAN.

    • Incepe sa-i numere pe cine ?! Pe tgani ?! Pai da-s fara numar , fara numar , fara numar………ca in tganie ! :)))))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.