Cum a supraviețuit o timișoreancă bolnavă de cancer , deși medicii i-au...

Cum a supraviețuit o timișoreancă bolnavă de cancer , deși medicii i-au spus că mai are șase luni de trăit

3
DISTRIBUIȚI

methylated_DNA_hires

Au trecut mai bine de cinci ani de când o femeie din Timișoara a primit o veste șocantă. Medicii i-au spus să se pregătească de înmormântare, pentru că mai are cel mult șase luni de trăit. Margareta, însă, nu a crezut nicio secundă că o să moară și a decis să lupte pentru viața ei.

Femeia a fost diagnosticată cu cel mai agresiv cancer de piele, după ce a fost localizat un melanom în zona capului, cu metastaze ganglionare de zece centimetri.


„Teoretic, pronosticul este de până la șase luni, și atât i s-a și spus că mai are de trăit. Dar Margareta nu s-a dat bătută și mi-a zis «eu nu mă las să mor»”, povestește Anca Croitoru, medic la Secția de Radioterapie a Spitalului Municipal din Timișoara.

Și așa s-a și întâmplat. După o mulțime de ședințe de chimioterapie și radioterapie, Margareta i-a spus hotărâtă medicului care se ocupa de ea că vrea să se opereze. Intervenția chirurgicală era extrem de periculoasă, dar femeia a realizat că doar așa are o mică șansă de a supraviețui. „Și a scăpat. Margareta s-a jurat înainte să se opereze că, dacă va trăi, se va mărita cu tatăl fiicei sale, și așa a făcut. Margareta a avut o șansă unică, e incredibil cum nu a făcut metastaze la creier”, mai povestește Anca Croitoru.

3 COMENTARII

  1. Orice boala te poate ucide,depinde cum o percepi la nivel emotional.Cancerul multi il privesc ca pe o condamnare si asteapta sfarsitul dar sunt si oameni care primesc provocarea si lupta .Daca ai familia si prietenii aproape e mai usor dar totul depinde de tine.Uneori cei din familie sunt mai speriati decat tine si de fapt aici ar trebui intervenit.Cu sprijin psihologic si oameni deosebiti cum sunt toti cei din Asociatia Impotiva Cancerului din Timisoara fie ei voluntari sau pacienti se poate .Creierul e precum un computer ,trebuie sa ii dai un restart uneori sau sa il cureti de virusi.Felicitari Margaretei care este un exemplu pentru noi si multumiri d-nei doctor Anca Croitoru,d-rei psiholog Claudia Bocoiu si tuturor celor care ne sprijina.Si eu am fost pacienta acum sase ani si de 3 ani alaturi de cei din Asociatia Impotriva Cancerului am reusit sa ma descopar si sa-mi clasez anumite evenimente din viata care dupa parerea mea au dus la boala.Lili

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.