EXTREM Daily Mail scrie despre timișoreanul care a cucerit lumea mergând deasupra...

EXTREM Daily Mail scrie despre timișoreanul care a cucerit lumea mergând deasupra hăurilor pe o chingă lată de câțiva centimetri FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

slack liner flavius cernescu

Îndrazneala în abis: în varful degetelor pe coardă deasupra unui hău de 61 de metri, așa titrează Daily Mail, vorbind despre un timișorean care a ajuns celebru pentru actele lui de curaj. Flaviu Cernescu este slackliner, adică își ia porția de adrenalină traversând pe corzi de numai câțiva centimetri suspendate în aer la cele mai neobișnuite înălțimi.  Slacklining-ul este un sport extrem pe care îl practică de ceva ani buni și românii împătimiți de adrenalină. Timișorenii sunt bine reprezentați. Își întind chingile între clădiri înalte din oraș, între copaci, în parc, iar când vor și o gură de oxigen pe lângă adrenalină, se duc la Anina.

Omul extremelor

Flaviu Cernescu are 32 de ani și lucrează ca programator la o multinațională din Timișoara. Este un sportiv dedicat extremului și recent, alături de regizorul  Teo Zevedeanu a decis să promoveze orașul cărășean Anina ca destinație pentru căutătorii de senzații deosebite.  Amândoi cred că  Anina are potențial. Așa s-a născut primul scurt-metraj ce îl surprinde pe Flaviu mergând pe o chingă suspendată între blocurile părăsite din orașul nou. ”Am căutat locații pentru slackline, Toate zonele industriale au potențial de așa ceva, așa că am hotărât să iau Anina la o studiere mai amănuțită și m-am trezit că am mers cinci weekenduri la rând acolo și așa am ajuns la acest proiect”, explică Cernescu. Când nu face slake, Flaviu Cernescu se dă pe monociclu.


Prefereabil tot la înălțime.

Viaţa pe un fir de aţă

Practicanţii de slackline păşesc, la mare înălţime, pe o chingă întinsă a cărei lăţime este de maximum 2,5 centimetri. Ce trăieşti acolo, sus, spun ei, este imposibil de egalat orice ai face când ești cu picioarele pe pământ. Balansul pe coardă, la înălţime, ca activitate recreativă a început în Yosemite Valley (California, SUA), un fel de „Mecca” al căţăratului de orice fel. Dean Potter, un alpinist american, a deprins slackliningul la începutul anilor ’90. 500 de „adepţi” ai acestui tip de mişcare extremă se găsesc în România. O mică parte dintre ei practică intensiv slacklining-ul.

Flaviu Cernescu a făcut furori cu imaginile care îl prezintă în timp ce ”atact” pâlnia barajului lacului de acumulare Iovanu din Gorj. După ce a postat imaginile pe internet a fost contactat de o agenție media britanică, Barcroft Media, care a început să îi vândă povestea în marile publicații. Așa a ajuns în Daily Mail, Telegraph, la BBC News etc.

Performanţa… doare

Practică acest sport de 10 ani. Două fracturi, patru entorse și luxații, o grămadă de julituri, diverse accidentări. ”De zeci de ori am fost dizabilitat, dar mereu am mers pe picioare”, spune tânărul. De barajul cu pâlnie de la Iovanu a aflat în vara anului trecut, la un festival, pe malul Dunării. ”Era în august. A doua zi am ajuns acolo, în recunoaștere. Nu am avut slack-line-ul la mine, doar un monociclu, pe care îl am mereu. Dacă tot eram acolo, m-am dat cu roata, iar senzațiile au fost incredibile.  Marginea pâlniei e rotundă, a fost foarte straniu. E ca și când ai merge pe o țeavă groasă, iar  eu trebuia să mă încadrez pe 30 de centimetriMi-a plăcut foarte mult intensitatea locului și mi-am propus să pun un highline peste el. În noiembrie am zis că acum e momentul. Nu a fost cea mai dificilă abordare din cariera mea de slackliner, dar pâlnia aceea are ceva  aparte. Are un ecou, îți auzi cumva respirația. Îți dă niște tripuri pe alte planuri, decât pe cel vizual”, a povestit Flaviu Cernescu.  (Sursă foto: Flaviu cernescu / Barcroft Media)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.