Fără investititori privaţi pentru parcările din centrul Timişoarei. Soluţia opoziţiei pentru ca...

Fără investititori privaţi pentru parcările din centrul Timişoarei. Soluţia opoziţiei pentru ca parcările noi să devină fabrici de bani pentru bugetul local

1
DISTRIBUIȚI

parcare-modex-5

La finele finele săptămânii trecute, edilul şef Nicolae Robu anunţa că municipalitatea a găsit soluţia pentru lipsa locurilor de parcare din centrul oraşului, care după lucrările de reabilitare va deveni pietonal.

Primarul detalia că municipalitatea a reuşit eliberarea spaţiului din spatele magaznului Bega, locaţie în care ar dori să ridice în parteneriat public-privat o parcare, care ar urma să fie exploatată de investitori. Nici bine nu a fost enunţată ideea, că deja proiectul a fost criticat de opoziţia locală, în ședința de consilu.


Consilierul PDL Sandu Ştefan a atenţionat că „un calcul simplu duce costul unei parcari cu aproximativ 500 de locuri, pe structură metalică, undeva în jur de 3 milioane de euro. Deloc mult pentru un oraş ca şi Timişoara, dacă ne amintim ca în decembrie 2013 s-a plătit cu 1 milion doar gratuitatea pe RATT”.

Totodată acesta a clarificat şi că „în toată lumea parcările centrale sunt adevarate fabrici de bani! De ce sa fie altfel în Timişoara? Şi de ce să renunţe Timişoara la o oportunitate? Avem nevoie de banii proveniţi din sistemul de parcare pentru a putea finanţa diferite necesităţi ale oraşului! Sunt de acord şi susţin parteneriate public-private acolo unde complexitatea proiectului face ca iniţiativa, organizarea mai bună şi inventivitatea privată să pună în valoare mai bine un proiect. Unde componenta privată poate aduce un plus. Dar la o parcare pe profile metalice? De ce am avea nevoie de un investitor privat? Nu suntem în stare să gasim 3 milioane de euro? Vrem să bifăm o parcare de pe urma căreia oraşul să nu se aleagă decât cu încă un teren cedat? Sunt absolut convins că, pe termen lung, în avantajul oraşului, pentru a lasa căi şi oportunităţi de dezvoltare şi celor de după noi, o investiţie de acest tip trebuie să rămână proprietate publică şi banii colectaţi de la cetăţeni să se întoarcă în beneficiul comunităţii”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.