Fermieri, pescari şi primari, instruiţi de edilul şef Nicolae Robu. Ce le-a...

Fermieri, pescari şi primari, instruiţi de edilul şef Nicolae Robu. Ce le-a spus acestora despre finanţările de la UE

0
DISTRIBUIȚI

robu-gura1-300x200

Fermierii, pescarii şi primarii din judeţul Timiş au putut afla, la prima mână, de la primarul Nicolae Robu, informaţii despre proiectele europene, despre finanţări, dar şi despre realizările sale. Invitat să ţină un discurs la o dezbatere de la Consiliul Judeţean Timiş, legată de proiectele pe care Uniunea Europeană la va finanţa în intervalul 2014 – 2020 edilul şef a spus că „este esenţial să fim în temă cu tot ce este finanţabil pentru a putea elabora proiecte şi a le depune în timp.


Se cunoaşte cam ce formă trebuie să aibă proiectele pe care va trebui să le depunem. Municipiul Timişoara mai puţin se va putea înfrupta din aceste fonduri şi programe (n.r – pentru agricultori), dar nu suntem excluşi nici noi, pentru că o parte din fondurile eligibile vor putea fi pregătite şi pe aceste programe. Sunt convins că veţi reuşi să aveţi un număr important de proiecte care vor fi puse în practică şi care vă vor permite să schimbaţi faţa unităţilor administrativ -teritoriale şi care vă vor îmbunătăţi activitatea”.

Legat de urbea de pe Bega edilul a detaliat că „am pierdut mult că, până acum, nu am valorificat oportunităţile care ne-au apărut. Am declanşat, efectiv, până la această dată 21 de proiecte cu finanţare europeană şi am continuat trei proiecte, care erau începute din administraţia precedentă în valoare de 671 de milioane de lei. Noi am cheltuit, ca urmare a lucrărilor, jumătate, adică 332 de milioane de lei. Am adus, în Timişoara, prin absorbţie, 278 de milioane de lei, sume care au fost rambursate deja. Cred că pe acest front trebuie să mergem în continuare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.