Filmul „Banat”, al regizorului italian Adriano Valerio, realizat în coproducţie cu România

Filmul „Banat”, al regizorului italian Adriano Valerio, realizat în coproducţie cu România

0
DISTRIBUIȚI

camera_de_filmat

Lungmetrajul „Banat”, al regizorului Adriano Valerio, care a primit o menţiune specială la Festivalul de la Cannes 2013 pentru scurtmetrajul său „37°4 S”, va fi realizat în coproducţie cu România, o parte din filmări având loc în Banat, a declarat producătoarea Ada Solomon.

„Este o poveste care se întâmplă între România şi Italia, cu o notă foarte pozitivă pentru România. (…) O parte din acţiunea filmului se întâmplă în Banat”, a declarat pentru Mediafax Ada Solomon.

Doi tineri de 30 de ani se pregătesc să se mute. Pe ea o cheamă Clara şi părăseşte apartamentul în care a stat timp de cinci ani cu fostul iubit. El se numeşte Ivo şi este profesor de literatură. Clara va locui în apartamentul lui Ivo, care pleacă în România, acolo unde a moştenit de la un unchi o mică livadă de meri în regiunea Banatului. Dar, când Clara ajunge în noua casă, Ivo şi cutiile lui sunt încă acolo.


Acesta se scuză, toată vina fiind a câinelui său Berarda, care a fugit şi pe care l-a regăsit cu greu. Clara îl ajută cu strângerea cutiilor şi apoi o noapte întreagă vorbesc despre viaţa şi proiectele lor, fiind până la urmă două suflete care trăiesc acelaşi moment de derivă. În următoarea zi, când Ivo se pregătea să plece, Clara nu este atentă şi Berarda dispare din nou. Ivo nu mai poate amâna plecarea şi, simţindu-se vinovată, Clara îşi ia angajamentul să caute câinele. Cei doi decid ca Ivo să se întoarcă după Berarda imediat ce va rezolva lucrurile importante din România. În Banat, alături de Ion, mâna dreapta a unchiului său, Ivo începe să înveţe trucurile noii sale meserii. De multe ori, seara, Clara şi Ivo vorbesc la telefon povestindu-şi noile vieţi. După mai multe întruniri sindicale epuizante, Clara îşi pierde serviciul la Alitalia şi se dedică în totalitate câinelui, pe care reuşeşte să îl găsească după îndelungi căutări. Ivo o convinge să vină în România pentru a-i aduce câinele şi astfel cei doi petrec câteva zile împreună. Cei doi se îndrăgostesc, dar nu întârzie să apară momente dificile pentru ei.

Lungmetrajul „Banat” este produs de Movimento Film, din partea Italiei, şi Hi Film, din România.

Adriano Valerio este regizor şi scenarist şi a mai realizat scurtmetrajele „Curling” (2011), „Da lontano” (2007), „Claire” (2004) şi „Un ange passe” (2003).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.