Filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” se întoarce la Timişoara în...

Filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” se întoarce la Timişoara în cadrul Campaniei Help25. Unde poate fi vizionat

0
DISTRIBUIȚI

film

Primul film din istoria cinematografiei vorbit în exclusivitate în limba aromână se întoarce în oraşul de pe Bega, pe 15 februarie. Timişorenii pot viziona „Nu sunt faimos, dar sunt aromân” la Teatrul Naţional. Evenimentul are loc în cadrul Campaniei Help25, iniţiată de o echipă de voluntari ai Asociaţiei OncoHelp.

Prezentarea peliculei se va desfăşura de la ora 19.00, iar dat fiind că scopul acţiunii este unul umanitar, preţul unei invitaţii de o persoană va fi de 50 de lei.


Toate fondurile obţinute din comercialiarea biletelor vor merge pentru achiziţionarea unui mamograf performant ce va deservi vestul ţării şi realizarea a 5.000 de mamografii gratuite femeilor cu venituri reduse sau fără venituri din această parte a ţării. Mai mult, după achiziţionarea mamografului, Help25 va implementa primul program din România de screening şi depistare precoce a cancerului la sân.

Filmul regizat de Toma Enache a fost caracterizat de critici drept o dramă romantică, ce descrie călătoria unui regizor faimos pornit în căutarea adevărului despre neamul său. „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, a fost nominalizat în cadrul Festivalului de Film Babel, competiţie internaţională destinată filmelor vorbite în limbi minoritare. A câştigat, în decembrie 2013, premiul “Maestrale Unica”, o medalie acordată de Parlamentul Italian şi distincţia Parlamentului European pentru cea mai bună reprezentare a unei minorităţi lingvistice în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.