FOTO și VIDEO Concert incendiar Implant Pentru Refuz, la Timișoara. Cum pot...

FOTO și VIDEO Concert incendiar Implant Pentru Refuz, la Timișoara. Cum pot contribui fanii la noul album

0
DISTRIBUIȚI

Daos Implant pentru Refuz08_resize

Amatorii de rock s-au adunat, cu mic cu mare, aseară în clubul Daos, pentru a asista la un concert al celor de la Implant pentru Refuz, evenimentul având parte în deschidere şi de recitalul altor două trupe, Misguided din Timişoara şi Insane din Ungaria.  Seara a debutat cu recitalul trupei timişorene Misguided, care a colorat atmosfera de la faşa locului cu arome de alternative rock bine primite de cei prezenţi. Recitalul trupei maghiare Insane a fost unul deosebit de energic, formaţia din ţara vecină reuşind încă din start să fie pe placul spectatorilor. Atracţia serii, Implant Pentru Refuz, a susţinut un recital cât se poate de reuşit, în cadrul căruia a interpretat nu mai puţin de şase piese care vor fi incluse pe următorul album al trupei, Cartography, care va apărea în toamna acestui an. Discul va fi editat cu sprijinul fanilor trupei, prin „crowdfunding“. Pentru că industriile creative au avut mult de suferit din cauza crizei economice din ultimii ani, s-au dezvoltat noi soluţii,  una dintre cele mai interesante fiind crowdfunding-ul, prin intermediul căreia creatori din toată lumea pun la bătaie o idee şi oricine poate contribui cu o donaţie care să ducă proiectul la realizare.

În plus, ”consumatorii” de produse culturale care susţin astfel de proiecte îşi asigură o implicare directă, încă din primele etape.


Solista britanică Amanda Palmer, care a făcut parte din trupa Dresden Dolls a „adunat“ aproape 1,2 milioane de dolari pentru finanţarea discului ei, Theatre Is Evil, acesta fiind unul din cele mai răsunătoare proiecte crowdfunding din lumea muzicii, din ultima vreme. „Am avut parte de un concert foarte reuşit şi ţinem să le mulţumim fanilor pentru atmosfera creată. Noul nostru album va conţine cu siguranţă 13 piese, dar mai avem câteva idei, deci s-ar putea să avem şi mai multe. În luna martie vom iniţia o campanie de strângere de fonduri pentru acest album, aşa numitul crowdfunding. Le vom oferi fanilor noştri posibilitatea de a avea parte de o sumedenie de surprize. Dacă nu vom avea feedback-ul pe care contăm, oricum vom scoate albumul, sub o altă formă. Ideea cu acest crowdfunding este că poţi fi independent. Iar publicul devine coproducător“, ne-a declarat Vita, solistul celor de la Implant pentru Refuz. Recitalul timişorenilor a avut parte de un succes desăvârşit, versurile lor fiind cântate la unison de cei prezenţi. Octavian Horváth „Vita“, Valentin Popescu, Răzvan Nicov, Czifrak Ştefan şi Alexandru Hera – membrii trupei Implant pentru Refuz – au susţinut şi bis-uri, iar evenimentul a continuat cu un after party.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.