Francois Hollande, primit de Obama la Casa Albă: Statele Unite şi Franţa...

Francois Hollande, primit de Obama la Casa Albă: Statele Unite şi Franţa cooperează în combaterea terorismului

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1462029800">

obama hollande whitehouse gov

Statele Unite şi Franţa cooperează în acţiunile de combatere a terorismului, a declarat preşedintele francez, Francois Hollande, după întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele SUA, Barack Obama, conform Mediafax.

La rândul său, Barack Obama a afirmat că Parisul şi Washingtonul trebuie să colaboreze pentru a contracara împreună provocările globale actuale.

„Din ce în ce mai multe naţiuni trebuie să asume responsabilităţi, trebuie să dea dovadă de leadership; exact acest lucru îl fac împreună Statele Unite şi Franţa”, a spus Obama.

Vizită de stat

Preşedintele francez Francois Hollande a sosit marţi dimineaţă la Casa Albă, unde a fost primit de omologul său american, Barack Obama, şi de soţia sa, Michelle, în cea de-a doua zi a vizitei de stat a liderului de la Paris în Statele Unite, relatează AFP.

Preşedinţii Hollande şi Obama au ascultat imnurile naţionale, iar ulterior vor începe discuţiile în Biroul Oval.

Ziua se va încheia cu un fastuos „dineu de stat” la care sunt aşteptaţi aproximativ 300 de invitaţi.

Preşedintele Francois Hollande a sosit luni la Washington, iar la scurt timp a plecat în compania lui Barack Obama, la bordul Air Force One, pentru o vizită de câteva ore la domeniul Monticello, ridicat de Thomas Jefferson, unul dintre primii reprezentanţi diplomatici ai SUA la Paris.

Vizita lui Francois Hollande la Washington este cea de-a şasea vizită de stat a unui preşedinte francez în SUA din 1958, după cele efectuate de Charles de Gaulle, în 1960, Georges Pompidou, în 1970, Valery Giscard d’Estaing, în 1976, Francois Mitterrand, în 1984 şi Jacques Chirac, în 1996.

Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy s-a aflat în 2007 la Washington pentru o vizită de lucru.

Foto: whitehouse.gov

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.