Inspectoratul Şcolar Timiş trebuie să se mute din locaţia închiriată în centrul...

Inspectoratul Şcolar Timiş trebuie să se mute din locaţia închiriată în centrul Timişoarei. La ce soluţie se gândesc reprezentanţii ISJ

0
DISTRIBUIȚI

isj timis

Inspectoratul Şcolar Timiş îşi desfăşoară activitatea într-o clădire aflată în centrul oraşului, pe strada C. D. Loga, pentru care Primăria Timişoara plăteşte o chirie uriaşă.

Peste 3.000 de euro din banii timişorenilor merg către Fundaţia Caritatea lunar, astfel încât Inspectoratul Şcolar Timiş să poată funcţiona. Contractul cu această fundaţie a expirat anul trecut, dar reprezentanţii municipalităţii au reuşit să prelungească înțelegerea cu încă un an, pentru a avea timp să găsească o soluţie.

Francisc Halasz, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Timiş, ne-a spus că s-a gândit la o nouă locaţie, şi anume Şcoala Generală Nr.


9, de pe bulevardul Liviu Rebreanu. În acest sens, inspectorul şcolar general Cornel Petroman a făcut o solicitare Primăriei Timişoara, dar încă nu a primit un răspuns exact.

„Ar fi o soluţie acea clădire, pentru că este renovată, dar de doi ani este goală. Am reuşit să prelungim contractul cu Fundaţia Caritatea cu un an, dar Ministerul Educaţiei ne-a transmis să ne mişcăm mai repede. Pe 4 noiembrie expiră contractul, deci ar trebui să ne mutăm cel mai târziu prin septembrie – octombrie”, ne-a explicat Francisc Halasz.

Şcoala Generală Nr. 9 a fost renovată din banii Primăriei Timişoara, cu aproape 200.000 de euro. În toamna anului trecut a izbucnit un adevărat scandal, după ce primarul Nicolae Robu a dorit să mute profesorii şi elevii de la Colegiul Tehnic de Vest în acea locaţie, pentru a le face loc loc celor de la Liceul de Arte Plastice. Aceştia au refuzat, iar în final s-a decis ca cele două şcoli să funcţioneze împreună, în spaţiile Colegiului Tehnic de Vest. Astfel locaţia de pe bulevardul Liviu Rebreanu a rămas abandonată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.