Ioan Oltean: „PNL să iasă de la guvernare, să-şi spele păcatele, să-şi...

Ioan Oltean: „PNL să iasă de la guvernare, să-şi spele păcatele, să-şi ceară scuze că a minţit poporul şi discutăm”

0
DISTRIBUIȚI

.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean declară că PDL vrea să creeze pe dreapta un partid mare ca alternativă la USD, care ar putea „discuta” cu PNL după ce iese de la guvernare, „îşi spală păcatele, intră într-o perioadă de penitenţă şi face dovada că îi pare rău pentru că a minţit poporul”.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, dacă este liber locul principal de pe dreapta pentru ca PNL să devină principalul partid de opoziţie, transmite Mediafax.

“Toată lumea care este conştientă şi cu picioarele pe pământ realizează că, în acest moment, singurul partid de dreapta este PDL şi că eşichierul politic românesc de dreapta este ocupat, în ultimii trei ani, fără să fiu lipsit de modestie şi să exagerez, de PDL. Odată intrat într-o asociere politică cu PSD, partid veritabil de stânga, PNL şi-a pierdut toată autentica poziţie de dreapta. Nu suntem în prezenţa niciunei măsuri guvernamentale în ultimii doi ani care să reprezinte dreapta. Toată politica guvernamentală a USL este una veritabilă de stânga. PNL nu poate, în momentul acesta, nici măcar în glumă, să spună că este un partid de dreapta”, a răspuns Oltean.

El a declarat că pentru a “redeveni partid de dreapta, PNL va trebui să iasă de la guvernare, “să-şi spele păcatele, să intre într-o perioadă de penitenţă, să facă dovada că îi pare rău pentru ce a făcut, să ceară scuze poporului acesta pentru că l-a minţit şi batjocorit în ultimii trei ani şi să încerce să se solidarizeze – dacă poate – cu partidele de dreapta care există pentru a dezvolta o politică de dreapta”.

“În momentul acesta, PNL nu poate fi considerat un partid de dreapta şi PDL nu are niciun motiv, nu are niciun interes în momentul acesta să gândească o posibilă colaborare cu PNL.


Noi suntem interesaţi să dezvoltăm dreapta, să se creeze pe dreapta un singur partid mare ca o alternativă viabilă, serioasă, de durată lungă, la ceea ce este astăzi PSD sau USD. Dar, deocamdată, PNL nu se înscrie într-o asemenea optică şi într-un asemenea proiect. Să iasă de la guvernare şi pe urmă discutăm!”, a spus Oltean.

Liderul PDL a adăugat că, personal, nu crede în desfiinţarea USL, „dar mare e puterea Domnului şi e posibil orice”. Oltean a spus că, dacă ar fi să fie realist şi să creadă în onestitatea fiecăruia, luni ar trebui să asiste la desfiinţarea USL, la constituirea unui nou Guvern din USD şi la trecerea PNL în opoziţie.

Întrebat cum ar mai putea continua PSD şi PNL să colaboreze după tot ce s-a întâmplat, Oltean a răspuns: “În politică faci şi ceea ce nu poţi să-ţi închipui, credeţi-mă! În politică înghiţi ce nu ai crezut că poţi înghiţi în viaţa ta şi mănânci ce nu ai mâncat când ai fost copil. Să nu vă minunaţi dacă luni îi vedem din nou pe cei doi lideri într-o conferinţă de presă, însă, din câte ştiu, Crin Antonescu e plecat, dar probabil că miercuri îi vom vedea la microfoane, de braţ, într-o comuniune evidentă. E posibil orice”, a spus Oltean.

Totodată, întrebat dacă, în noile condiţii de pe scena politică, ar putea fi Crin Antonescu candidatul opoziţiei la prezidenţiale, Ioan Oltean a spus că PDL l-a desemnat pe Cătălin Predoiu.

Foto: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.