Iohannis: USL există pe hârtie, dar de facto nu mai există. Al...

Iohannis: USL există pe hârtie, dar de facto nu mai există. Al doilea pas, denunţarea protocolului

0
DISTRIBUIȚI

usl

Prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a declarat luni că în acest moment USL „nu mai există de facto”, fiind o alianţă pe hârtie, iar următorul pas după o retragere a miniştrilor din Guvern ar fi denunţarea protocolului USL, însă este puţin probabil să se decidă iniţierea unei moţiuni de cenzură.

Iohannis a fost întrebat dacă este posibil ca Delegaţia Permanentă a PNL de marţi să adopte o decizie privind iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

„Asta e mai puţin probabil, cum cred că este puţin probabil ca Delegaţia Permanentă să hotărască retragerea miniştrilor şi sprijinirea guvernului USD. Eu mă aştept mai degrabă la retragerea miniştrilor şi un vot împotriva unui posibil Guvern USD”, a răspuns liderul PNL.

El a susţinut că nu crede că va fi cazul ca unii dintre actualii miniştri ai PNL să prefere rămânerea în Guvernul Ponta.

Prim-vicepreşedintele PNL a susţinut că un al doilea pas în sensul ruperii USL, după o decizie de retragere a miniştrilor din Guvern, ar fi denunţarea protocolului Uniunii Social Liberale.

El a fost chestionat dacă mai există USL în acest moment.

„Există USL pe hârtie, nu mai există USL de facto. Dacă Delegaţia Permanentă de mâine va hotărî sau nu denunţarea protocolului este greu de presupus astăzi”, a mai spus Iohannis.

El a mai fost întrebat dacă PNL îşi mai doreşte să fie în USL.

„În acest moment au eşuat negocierile, aici treaba cu dorinţa e legată de putinţă.


Dacă nu şi nu suntem doriţi, ce ne ajută că ne dorim noi? Este clar că nu s-a dorit să intrăm în această formulă în guvern, ce putem să spunem mai mult aici?”, a răspuns Iohannis.

Totodată, liderul PNL a afirmat că nu a discutat cu Victor Ponta până în acest moment şi nu intenţionează să-l contacteze.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat cum va explica alegătorilor ruperea USL, acesta răspunzând în primă instanţă că „negocierile au eşuat” şi apoi că ar trebui aşteptată o decizie a Delegaţiei Pemanente a PNL pentru a şti „foarte exact” ce le va spune oamenilor.

Iohannis a fost întrebat cum va explica alegătorilor ruperea USL, după două săptămâni de negocieri.

„Extrem de simplu, negocierile au eşuat, punct (…). Fiindcă nu a existat dorinţa şi voinţa politică – zicem noi – din partea USD de a rezolva această chestiune simplă, de a intra în Parlament cu o mică modificare a structurii Guvernului şi de a numi miniştrii care au fost propuşi de PNL”, a răspuns liderul PNL.

Ulterior, jurnaliştii l-au întrebat pe Iohannis cum va explica în campania pentru europarlamentare motivul ruperii USL.

„Eu zic să aşteptăm un pic decizia de mâine a Delegaţiei Permanente şi atunci vom şti foarte exact ce să spunem oamenilor”, a spus Iohannis.

De asemenea, el a fost întrebat dacă este posibilă schimbarea majorităţilor de la nivel local, ca urmare a ruperii USL.

„Este o chestiune care trebuie discutată explicit în Delegaţia Permanentă, dacă decizia de retragere a miniştrilor, care e posibil să se ia mâine, va duce şi la denunţarea protocoalelor la nivel judeţean. După părerea mea, mai devreme sau mai târziu acolo se va ajunge”, a răspuns liderul PNL.

El a fost întrebat dacă este posibil să se ajungă la formarea de majorităţi cu PDL, lucru interzis printr-o rezoluţie a Congresului PNL din 2012, Iohannis precizând că acest lucru va fi analizat marţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.