Jaful banului public la Săcălaz: angajaţii primăriei muncesc, firmele private încasează banii....

Jaful banului public la Săcălaz: angajaţii primăriei muncesc, firmele private încasează banii. Vezi prejudiciile stabilite de Curtea de Conturi

19
DISTRIBUIȚI

euro 100

Controlul Curţii de Conturi Timişoara făcut la Primăria Săcălaz a scos la iveală faptul că banii publici au fost prădaţi în toate formele posibile.

O afacere păguboasă descoperită a fost cea legată de contractul de asociere în participaţiune dintre Primăria Săcălaz şi SC Subin SRL, încheiat în 2005 pentru zece ani, pentru o clădire şi peste 700 mp de teren, pentru amenajarea unui depozit de utilaje agricole.  „În acest schimb SC Subin SRL se obligă să execute lucrări de amenajare spaţii verzi în comuna Săcălaz.


Numai că aceste servicii de întreţinere spaţii verzi nu au fost efectuate de SC Subin SRL, întrucât în cadrul Primăriei Săcălaz este organizat Serviciul Public de Gospodărire Comunală al Comunei Săcălaz, iar în perioada anilor 2005 – 2013 (…..) toate operaţiunile de întreţinere a spaţiilor verzi au fost efectuate de angajaţii Serviciului Public de Gospodărire Comunală al Comunei Săcălaz”. Valoarea prejudiciului – 382.422,48 lei, echipa de control stabilind că sunt indicii de săvârşire a unor fapte penale.

Tot pe munca angajaţilor de la serviciul public s-au făcut bani în mod ilegal şi în cazul întreţinerii cimitirelor. Auditorii Curţii de Conturi au stabilit că, în 2012, firma SC God Company SRL a încasat 45.391 lei pentru lucrările de întreţinere care au fost efectuate, în realitate, de angajaţii primăriei.

Culmea este că au fost descoperite ilegalităţi şi în plăţile efectuate către Serviciul Public de Gospodărire Comunală al Comunei Săcălaz, constatându-se  că au fost decontate facturi fără a exista vreun document justificativ sau facturi prin care se decontau salariile angajaţilor, nu serviciile prestate de aceştia, prejudiciul fiind de 465.523 lei.

Primarul comunei Săcălaz, Ilie Todaşcă a declarat pentru PRESSALERT.ro că „tot ce a constatat Curtea de Conturi sunt minciuni. Există situaţii de lucrări, iar plăţile au fost aprobate în consiliul local. Noi am atacat în instanţă procesul verbal”.

 

19 COMENTARII

  1. Asai in tot judetul Timis la toti primarii si pana la seful de judet se fura en gros din banii publici cu tupeu si o nesimtire la maxim in grupuri si gasti politice prin firmele lor si nimeni nu este Arestat . De ce ? Sechestru pe averea primarilor din jud Timis . Hotii de bani publici .

  2. Viorel Nicu, pentru ca nu sti …
    * e vorba de impozit si nu de „imozit” cum ai scris;
    *cresterea a fost de doar 5%, 10% crescuse cu un an inainte; se poate verifica oricand la compartimentul taxe si impozite; cresterea s-a facut in urma mesajului primit dinspre forurile superioare: „daca voi nu vreti sa colectati bani mai multi, atunci sa nu cereti nici de la noi !”-erai de fata la sedinta de Consiliu Local cand s-a discutat acest lucru;
    * Balasa & company si nu „Balasa end company” cum ai scris…
    Ar fi bine sa ramanem corecti,onesti si sinceri (ma refer aici la toate comentariile tale), mai ales ca mergem la Biserica si credem in Dumnezeu (sau cel putin asa afirmam)…

    • Domnule viceprimar sau fost, (ca nici dumneavoastra nu mai stiti ce sunteti), sunteti o persoana din cate lasati impresia foarte elevata, cu un simt critic ridicat, bravo!!!! Am o intrebare, ce studii ati absolvit si cel mai important in ce perioada? Pun pariu ca dupa ani „00, am dreptate!!!!!!

    • Domnule jurist Vasiu Ioan Liviu,
      ……ca de obicei te iei de lucruri marunte, de un simplu „p ” si nu de un „P” ma refer la Problemele Sacalazului pe care nu ai fost in stare sa le rezolvi din cauza liberelor pe care ti le luai cat ai fost viceprimar……..era sa uit, ai facut clanta portii la scoala de la B. Mic. Legat sau in legatura cu Biserica, Dumnezeu si lucrurile Sfinte…….lasa-le si nu le mai amesteca in/cu politica.

    • Adevarat! Mergeti la biserica, dar asta nu inseamna ca sinteti toti cinstiti! Lupi in blana de oaie!

  3. Nu le am eu cu : calculeleeee,dar fata de anul trecut,am plătit IMPOZITUL ,Dublu 100%….
    Cei drept 5% ai tai ( Liviu )se regăsesc la reducere ca am plătit înainte de 1:3:2014

  4. Nicu Viorel facea referire la cresterea impozitelori votata in Consiliul Local in decembrie 2012 pt anul 2013. Si eu tot despre asta vorbeam cand am mentionat 5%. Pentru anul acesta nu stiu exact daca si ce modificari s-au facut.

    • Auzi bai nesimtitule, tu vi sa dai lectii la alti de moralitate!! Cand tu in campania electorala bateai cu toba prin comuna ca Ilie Todasca este „cel mai mare hot impreuna cu toti cei din Primarie” si dupa ce a castigat alegerile te-ai pus repede capra in fata lui, ca poate poate te lipesti si tu de un os!!!! Nesimtitilor!!!!

    • Domnule Mare Jurist liviu vasiu ioan,
      Imi confirmi inca odata, inca odata si inca odata daca mai era nevoie ca esti, din punct de vedere juridic, total nepregatit si m-am gandit ca poate iti aduc aminte(eu nestiid sa scriu) urmatoarele lucruri:
      Bugetul pe acest an este acelasi ca anul trecut, buget votat de Vasiu,Balasa & (l-am gasit pe tastatura) company, conform Legii215 a administratiei publice locale.
      Studiaza…………

  5. Ilie e cel mai tupeist hot. A vandut unitatea militara si dosarul s-a ratacit pe undeva, a dat bani unor firme cu dedicatie pentru lucrari fictive, a luat fonduri europene, a facut milioane de euro dar nu l-a anchetat nimeni pentru ca are spate.Asta e Romania!!

  6. sa treiasca Domnu PREMARE TODASCA al mai bun Primare din parte di Vest a tarii. Totz il apreciaza ca o facut numa lucrurie bune pintru ceteteni si Sacalazu ie Fruncea banatului.

    • Poate vrei sa vorbim si de amenzile propuse de tine ca viceprimar pentru uscarea rufelor la vedere…..ce zici ?
      La capitolul venituri, din buget, sunt incluse si taxele domnule jurist

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.