JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Cei 24 de sportivi români şi-au făcut...

JOCURILE OLIMPICE de la Soci: Cei 24 de sportivi români şi-au făcut apariţia pe arenă

0
DISTRIBUIȚI

soci

Ceremonia de deschidere a ediţiei din 2014 a Jocurilor Olimpice de iarnă a început pe Stadionul Fişt, vineri, la ora locală 20.14 (18.14 ora României), ce simbolizează anul în curs, relatează Mediafax. Pe Stadionul Fişt din Soci vor defila cele 88 de delegaţii participante la competiţie, între care şi cea a României, formată din 24 de sportivi. În jurul orei 19:00, delegaţia României, formată din 24 de sportivi, şi-a făcut apariţia pe arena din Soci. Biatlonista Eva Tofalvi este portdrapelul României la festivitatea de deschidere a competiţiei. Românii au fost susţinuţi din tribune de premierul Victor Ponta şi soţia sa, Daciana Sârbu.

Festivitatea, care a durat aproximativ două ore şi jumătate, culminat în momentul în care Jocurile au fost declarate oficial „deschise”. Nicio informaţie nu a scăpat cu privire la sosirea flăcării olimpice pe noul stadion Fişt după periplul ei de 65.000 de kilometri, ce a inclus o ieşire în spaţiu şi o traversare a lacului Baikal.


Comitetul de organizare trebuie să spere că flacăra olimpică nu se va stinge în cel mai nepotrivit moment: s-a întâmplat de 44 de ori în timpul călătoriei ei din Grecia în Rusia. Costumele oficiale au fost parte integrantă a show-ului, mai ales cele germane, împodobite şi extravagante, şi cele americane, inspirate de Crăciun, dar nu mai puţin extravagante. Farmecul a fost şi el prezent, mai ales că panourile ce anunţă delegaţiile vor fi purtate de fotomodele, undele dintre ele celebre.

Vladimit Putin este gazdă pentru 50 de lideri mondiali, printre care secretarul general ONU, Ban Ki-moon.Au fost înregistrate şi absenţe notabile, ca formă de protest faţă de politica rusă în materie de drepturi ale omului şi faţă de „propaganda” homosexuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.