Jumătatea faimosului grup Massive Atack, Daddy G, la Timişoara! Vezi unde va...

Jumătatea faimosului grup Massive Atack, Daddy G, la Timişoara! Vezi unde va avea loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

daddydaddygdaddygDaddy G, jumătatea faimosului duo Massive Attack va ajunge în premieră absolută la Timişoara în data de 28 februarie, cu ocazia unui eveniment pus la cale de The Fresh, care va avea loc în Sala Expovest a hotelului Senator, într-un decor special amenajat pentru o seară alături de faimosul producător britanic.


Născut în Bristol, în 1959,  Grant Marshall (Daddy G) a fost DJ încă din adolescență și acesta a rămas rolul său principal în grupul pe care l-a fondat și pentru care a căpătat o faimă internatională de mai bine de două decenii, trupa Massive Attack. Artistul e considerat unul din promotorii „Sound-ul Bristolului”, acel wave relaxant care expiră dub, reggae, funk, disco şi hip-hop prin toţi porii, avându-i drept protagonişti pe Massive Attack, Smith & Mighty, Tricky şi Portishead. Un sound care şi-a lăsat negreşit amprenta globală peste vibe-ul ultimelor decade, şi pentru care Daddy G este „deschizătorul de drumuri”, mai ales datorită faptului că reprezintă unul din membrii fondatori ai Wild Bunch Sound System. Mult înainte să facă parte din vreun grup, Daddy G şi-a făcut un renume demn de invidiat ca DJ.

La zece ani deja înregistrase numeroase mixtape-uri, inspirat de prietenul DJ al surorii sale mai mare. În 1980 era deja unul dintre cei mai tineri DJ din Bristol. Și devotamentul său pentru un bassline bun a crescut concomitent cu experiența. Din jurul anului 1982, a  fost rezident al clubului Dugout din St. Paul, unde s-a dezvoltat o parte a scenei unice a Bristolului în care reggae si funk-ul s-au ciocnit cu post-punk și în cele din urmă au produs trip hop. Când Wild Bunch Sound System se fonda, Daddy G era deja o celebritate locală. Wild Bunch Soundsystem,  trupa din care au ieșit membrii fondatori ai Massive Attack (Andrew Vowles și Robert Del Naja). Printre alți colaboratori aceștia se enumera, ocazional  și Tricky. DJ set-urile sale erau absolut legendare şi nu numai datorită selecției şi tehnicii de a mixa, ci şi pentru versatilitatea sa ireproșabilă din spatele microfonului. Vorba aceea, sunt DJ care îşi fac un nume din a selecta piese obscure de la label-uri total necunoscute, dar sunt şi DJ care pur şi simplu adoră să pună şi expună muzica lor preferată – evident, Daddy G reprezintă prin excelență ultima categorie. În plus față de aparițiile pe albumele Massive Attack, Daddy G a mixat, de asemenea, un CD pentru Dj-Kicks.

Având în vedere  rădăcinile sale, nu e de mirare că CD mix-ul din 2004 al lui Daddy G a fost încărcat cu old-school dub și piese reggae, în timp ce originile sunetului Massive Attack au fost evidențiate prin utilizarea hip-hop-ului clasic și bucăți de soul. Line-up-ul evenimentului este completat de nota locală oferită de artiștii K-Lu și MightyBoogie, iar din București va ajunge Deeproots să însuflețească seara. Evenimentul va începe la ora 22, iar intrarea va costa 20 de Lei înainte de ora 24  și 30 de lei după aceea. Pentru a facilita transportul la locaţie, va fi pus la dispoziție un autobuz  care va pleca din jumătate în jumătate de oră începand cu ora 22, de la Punctele Cardinale spre locație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.