La Spitalul Judeţean Timişoara se salvează vieţi și cu ajutorul voluntarilor. Cum...

La Spitalul Judeţean Timişoara se salvează vieţi și cu ajutorul voluntarilor. Cum îi poţi sprijini pe medicii de la UPU

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523-640x478

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara, vieţile pacienţilor sunt salvate cu ajutorul voluntarilor. În condiţiile în care UPU se confruntă cu un deficit de personal fără precedent, iar angajări nu se pot face pentru că posturile sunt blocate, sprijinul voluntarilor este nepreţuit.


Tocmai de aceea, pentru al şaptelea an consecutiv, timişorenii care doresc să contribuie la salvarea de vieţi omeneşti sunt aşteptaţi să se înscrie în activitatea de voluntariat UPU – SMURD.

Totuşi, pentru că în fiecare an se înscriu foarte mulţi candidaţi, nu toţi ajung să facă voluntariat la UPU, cei mai buni fiind selectaţi după ce susţin o probă teoretică. Mihai Grecu, şeful UPU din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, ne-a explicat că, în acest an, sunt disponibile în jur de 15 – 20 de locuri în programul de voluntariat. Cei selecţionaţi vor avea şansa să facă practică, timp de un an, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, opt ore pe săptămână.

“În prima parte a programului vor face un curs practic pe manechin, apoi urmează un stagiu de pregătire la UPU. Majoritatea voluntarilor sunt studenţi la Medicină, care ne ajută la mobilizarea pacienţilor, îi însoţesc la investigaţii medicale sau duc analizele. Doar cei aflaţi în ultimii ani la Medicină se implică în activitatea medicală propriu-zisă, unii dintre ei chiar ajung să se urce în maşina de Terapie Intensivă”, ne-a precizat Mihai Grecu.

Înscrierile pentru ediţia a VII-a a cursului pentru voluntari UPU se fac în perioada 17 – 28 februarie 2014. Doritorii trebuie să completeze un formular de înscriere disponibil AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.