Mesajul lui Robu către Crin Antonescu: „Figuranţi nu putem fi” UPDATE 1...

Mesajul lui Robu către Crin Antonescu: „Figuranţi nu putem fi” UPDATE 1 Ce spune liderul PNL despre riscurile ieşirii de la guvernare

7
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, Crin Antonescu (2)Nicolae Robu, şeful PNL Timiş, a participat, astăzi, alături de Crin Antonescu şi alţi  lideri liberali la  Conferinţa Teritorială a PNL Hunedoara pentru alegerea preşedintelui şi a noii echipe de conducere. În discursul său, Robu a susţinut că „suntem într-un moment de răscruce şi avem fiecare dintre noi frământările noastre. Vă mărturisesc că am purtat o discuţie amplă joi cu colegii din Biroul Politic Teritorial al Filialei Timiş al PNL (…), iar părerea noastră a fost că trebuie să rămânem la Guvernare, dar aşa cum spunea domnul preşedinte Crin Antonescu trebuie de fapt să intrăm la Guvernare de adevăratelea şi să exercităm actul de guvernare dacă mai suntem în stare sau dacă suntem în stare să facem aşa ceva. Dacă nu suntem în stare sigur că figuranţi nu putem fi şi cred că Partidul Naţional Liberal nu se poate şi nu se va putea niciodată împăca cu un statut marginal în niciun context. Indiferent ce se va întâmpla eu sunt convins că noi avem forţa să facem o figură frumoasă la alegerile europarlamentare să asigurăm acea platformă necesară pentru ca preşdintele Crin Antonescu să poată deveni în toamnă preşedintele României. Cred că suntem cu toţii dispuşi la toate eforturile în acest sens singuri, într-un parteneriat, sau în alt parteneriat e mai puţin important”. Este aşteptat discursul liderului PNL Crin Antonescu.

UPDATE 1  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, că, dacă propunerile partidului legate de miniştri şi vicepremier nu sunt acceptate, se poate ca PNL să decidă să nu mai continue în actuala formulă.

„Aş fi cel mai bucuros dacă mâine (luni – n.r.), cu un gest elementar de respect faţă de noi, ca parteneri, propunerile noastre sunt trecute prin Parlament, avem Guvern şi mergem mai departe.


Sigur că, dacă nu se întâmplă asta, se poate să luăm decizia să nu mai continuăm, se poate să luăm decizia că, decât să facem acest bilanţ peste patru ani în faţa cetăţenilor României, în faţa celor care au votat USL, mai bine spunem «Stop» acum şi lucrurile pentru care am făcut USL, lucrurile pentru care am intrat la guvernare, pe care le-am promis cetăţenilor încercăm să le facem, fie şi din afara USL, fie şi din afara guvernării”, a afirmat preşedintele PNL. Referitor la riscurile pe care le-ar avea o asemenea decizie pentru PNL, Antonescu a spus: „Comportă toate riscurile, de la posibile ruperi, de la posibile dezertări până la un rezultat foarte prost în campania pentru europarlamentare, pierderea alegerilor prezidenţiale, căderea partidului, vremuri grele de opoziţie pentru că noi mai bine decât oricare alt partid din România, pentru că am stat cel mai mult în opoziţie, le cunoaştem”.

Antonescu s-a referit în discursul său şi la nominalizarea lui Klaus Iohannis, spunând că a fost considerată „ca un fel de sfidare”. „Cum să ne permitem să îl propunem pe Klaus Iohannis pentru că nu e foarte simpatic? El e un om care are o încredere foarte mare, pe care nu i-a dat-o nici Victor Ponta, nici eu, nici USL, nici domnul Dâncu, nici Antena 3. Are încredere cât să te enerveze, cât să nu-l suporţi, dacă nu ai minte. Dacă ai minte, pe un asemnea om îl pui să lucreze pentru ţară, îl bagi în Guvernul tău, pentru că îi câştigul tău, ca prim ministru. Îl trimiţi în echipa ta, ca partid, şi asta am făcut. A-mi spune cineva: «Nu, cu asta nu sunt de acord» înseamnă a-mi spune cineva: «Nu sunt de acord ca PNL în acestă guvernare şi în acestă coaliţie să mai aibă dreptul la decizie în ceea ce îl priveşte». Iar această concesie, din punctul meu de vedere, nu poate fi făcută niciodată fără ca PNL să asume toate riscurile şi să nu aibă nicio şansă”, a adăugat Crin Antonescu.

7 COMENTARII

  1. ‘ti-ai dreacu’ de galbejiti,ati dat mana cu scaraoschi sa va sprijiniti talharii,hotii si banditii !!! voi nu mai sunteti demult PNL,voi sunteti o haita de PeNaLi !

    • Auzi copil neintzarcat, mai usor cu pianul pe scari.

      In TM liberalii au facut treaba si o fac in continuare.
      In ASF nu sunt majoritatea liberali…sunt doar cativa, intr-o institutie CARE A FOST PRELUATA ASA… nu construita/comasata/creata de rusanu sau chitoiu!!!
      Liberalii nu au tradat pe nimeni!
      Combativitatea scazuta a lui antonescu a avut ca scop o buna guvernare, cu acele concesii politice necesare.
      Practic, vizibil, in Timisoara/Timis se intampla lucruri bune din 2012!!! Toata lumea o duce mai bine decat inainte de 2012…. nu indeajuns de bine, dar clar mai bine!

  2. stiti ce salar a luat radu rusanu in 2 luni dl robu stiiti ? 70 000 euro si este pnl list de al dvs .
    stiiti ce salar a luat muierea lui chitoiu care mai este si cercetata ptr. infractiune , stiiti ? vreo 20 000 euro
    si altii pe langa ei pe care i am votat si nu fac nimica oare cat mai castiga ? stiii dl robu .
    RUSINE si afara cu toati

  3. nu ii intrec pe pedisti la salarii si la furat, nu sunt singuri la guvernare si nu pot repara peste noapte to ce-au stricat derbedeii pedisti in „guvernarea” lor

    • Hahahahahahhahahh care peste noapte ma alegatorule !! 😀 DOI ANI,puteau face o „tara ca afara”,au facut un drac,au bagat-o in KKT mai rau decat a fost ,esti un marlan rupt in mat ,votant USL pe o punga de zahar si ulei,puti rau a sclav !

  4. Daca Antonescu era asa batos de la inceputul USL ( cu Codruta, cu pactul de coabitare, etc) , se mai putea vorbi de „o figura frumoasa la europarlamentare…..se pare, domnule Robu, ca orce adiere cu iz de alcool electoral va ameteste electoral. Vom vedea la europarlamentare. Din pacate pentru PNL( parerea mea, daca conteaza) nu a stiut sa-si pastreze acea aura de „noi suntem altfel”, cu exceptia perioadei Tariceanu.

  5. Am votat PNL de multe ori dar ma simt tradat de pozitia actuala a partidului,intelegerile cu mamutul PSD si aducerea lor la putere in Banat,mi-e greata acum de viziunea lor de dreapta,fraternizarea impotriva justitiei alaturi de PSD deci mi-e greata si ma simt profund tradat,PNL ati pierdut o familie liberala ptr.viitoarele alegeri,va abandonez exact cum ati facut si voi cu noi,multumim ca ne-ati aratat adevarata fata…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.