Milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe...

Milioane de euro din fonduri europene pentru modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe de la „Judeţean”

0
DISTRIBUIȚI

ambulanta-urgenta1-700x523-640x478

Unitatea de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital din vestul ţării intră în reparaţii capitale. Cu bani de la Uniunea Europeană, în acest an, vor începe ample lucrări prin care aceasta va fi modernizată.

Nici ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara nu va fi uitat, astfel că reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş au decis ca o parte din banii primiţi din fondurile europene să meargă şi pentru reabilitarea sa.


Măsura este una extrem de benefică pentru bolnavi, mai ales că Ministerul Sănătăţii a anunţat că doreşte să se realizeze cât mai puţine internări, iar o bună parte din pacienţi să fie trataţi în ambulatoriile de specialitate.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a afirmat, ieri, că pentru ducerea la bun sfârşit a acestor lucrări s-au mutat bani de la un proiect ce urma să se realizeze la fostul Comisariat Judeţean. “Am vrut să realizăm un centru de afaceri în clădirea de la Comisariatul Judeţean, dar consider că este mai necesar un ambulatoriu. Proiectul era de 17 milioane de euro, 50 % bani de la CJ Timiş, 50 % fonduri europene. Sper ca până la finalul lunii să primim o adresă de la Agenţia de Dezvoltare Regională prin care se va aproba, cel mai probabil, suma de 12 milioane de euro pentru Spitalul Judeţean, bani mutaţi de la proiectul centrului multifuncţional de afaceri”, a explicat Titu Bojin.

Tot din aceşti bani, Consiliul Judeţean Timiş doreşte să înceapă lucrări de modernizare a Ambulanţei şi să se realizeze şi pista pentru elicopterul SMURD, pe care reprezentanţii ministerului Sănătăţii ni-l tot primit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.