Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, către directorii de spitale: „Furaţi, domnilor! Ar trebui...

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, către directorii de spitale: „Furaţi, domnilor! Ar trebui să plecaţi direct în arest”

1
DISTRIBUIȚI

foto-Ministrul_Sănătăţii-Eugen_Nicolăescu

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, este foarte supărat pe directorii de spitale din întreaga ţara pe care-i acuză de indiferenţă. În urmă cu câteva săptămâni, ministrul le-a cerut managerilor ca până pe 5 februarie să-i trimită un plan de reorganizare al unităţilor pe care le conduc, însă prea puţini s-au conformat. Printre cei care au fost conştiincioşi se numără şi directorul Spitalului Municipal şi cel al Spitalului Judeţean din Timişoara. Însă, ministrul nu este mulţumit de niciun plan primit, despre care spune că “toate sunt proaste, nu sunt bine făcute”.

“De voi depinde soarta spitalelor pe care le conduceţi, nu se poate să ne tot jucăm cu banul public.


Sunt foarte supărat pe dumneavoastră, n-am crezut şi mi-e greu să cred, în continuare, că există atât de multă indiferenţă. Nu ştiu dacă unii dintre voi ar mai trebui să ocupaţi posturile, ar trebui să plecaţi astfel încât să putem atinge obiectivele pe care ni le-am propus”, a declarat nervos ministrul Sănătăţii, astăzi, în cadrul unei videoconferinţe.

Totuşi, Eugen Nicolăescu le-a mai dat o şansă managerilor de spitale ca să întocmească planurile de reorganizare aşa cum trebuie. Directorii mai au timp până pe 20 februarie să se gândească la  cele mai eficiente modalităţi de funcţionare a spitalului. “Ştiţi ce se întâmplă? Furaţi, domnilor! Ar trebui să plecaţi direct în arest. Nu se poate să minţiţi în asemenea hal. O să vă intereseze soarta spitalelor atunci când o să vină peste voi organele de anchetă”, a izbucnit Eugen Nicolăescu, făcând referire la mai mulţi directori de spitale din oraşe precum Caracal, Zalău sau Suceava, care au raportat un grad de complexitate al unor afecţiuni mult prea mare, tocmai cu scopul de a primi mai mulţi bani de la stat.

Reprezentanţii ministerului se gândesc chiar să limiteze numărul de mandate al directorilor de spitale. “E suficient două mandate, pentru că după aia se obişnuiesc cu această funcţie şi fac mai mult rău decât bine”, a conchis Eugen Nicolăescu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.