Nicolae Robu promite că anul acesta vom circula prin pasajul subteran de...

Nicolae Robu promite că anul acesta vom circula prin pasajul subteran de la Michelangelo. În ce stadiu se află lucrările

0
DISTRIBUIȚI
Pietonii ajung dinspre complexul studenţesc fără probleme pe şantierul de la podul Michelangelo Foto  Adrian Pîclişan
Pietonii ajung dinspre complexul studenţesc fără probleme pe şantierul de la podul Michelangelo Foto Adrian Pîclişan

Edilul șef Nicolae Robu a oferit, în decursul acestei săptămâni, noi informații cu privire la felul în care decurg lucrările la șantierul Michelangelo.  Primarul Timișoarei a explicat că, întrucât planșeul este integral finalizat, pasul următor este turnarea de beton.


 „După ce se toarnă beton nu mai e permis vreme de patru săptămâni  să te atingi de acel planşueu.  După cele patru săptămâni se poate aplica hidroizolaţia, se poate face asfaltarea şi apoi, rapid,  se poate asigura chiar trecerea peste subpasaj. Între timp,  se va putea lucra la subpasaj în interiorul acelei structuri de rezistenţă care este acum integral finalizată”, a spus Robu. Proiectul, care este finanţat din fonduri europene în valoare de aproape 70 de milioane de lei, prevede reabilitarea Podului Michelangelo, realizarea unui sub-pasaj pe relaţia Bdul Vasile Pârvan – Str. Corneliu Coposu cu o lungime de circa 500 metri, amenajarea de piste pentru biciclişti şi zone verzi. Conform termenului, lucrările ar trebui să fi gata în decursul acestui an.

În altă ordine de idei, primarul a amintit de lucrările la noua sala polivalentă care, speră el, se vor finaliza în această vară, deși constructorul este în insolvență. ste şi acest constructor în insolvenţă, dar s-a apucat de lucru. Cu unii constructori în insolvenţă se poate lucra. Sunt premise să putem duce lucrurile la bun sfârşit”, a spus Robu. Sala polivalentă cu 10.000 de locuri la care spera administrația de pe Bega, se pare că va rămâne doar un vis frumos, deoarece noua construcție va fi dotată cu doar 2.500 de locuri. Finanțarea este asigurată de la bugetul local.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.