Noi VIOLENŢE LA KIEV: 30 de poliţişti au fost răniţi. UPDATE Bilanţul...

Noi VIOLENŢE LA KIEV: 30 de poliţişti au fost răniţi. UPDATE Bilanţul oficial a ajuns la cel puţin 35 de morţi

0
DISTRIBUIȚI

ukraine-kiev-protests

Focuri de armă cu muniţie de război se desfăşoară joi în centrul Kievului, susţine un fotoreporter al AFP. Protestatarii au determinat forţele de securitate să se retragă din Piaţa Independenţei. Ciocnirile au provocat joi dimineaţă un mort şi 29 de răniţi în rândul poliţiştilor. Cel puţin 35 manifestanţi au fost împuşcaţi mortal.

UPDATE 2: Jurnaliştii de la Russia Today, vizaţi de focuri de armă

Echipa de jurnalişti de la postul de televiziune Russia Today a fost ţinta unor focuri de armă trase de un lunetist asupra camerei de hotel în care aceştia se aflau pentru a transmite în direct manifestaţiile de la Kiev.

Jurnaliştii nu au fost răniţi, însă un glonţ a spart fereastra camerei în care se aflau.

Şi corespondentul postului de televiziune, Egor Piskunov, împreună cu alţi colegi, au fost ţinta unor focuri de armă în timp ce filmau manifestaţiile din Piaţa Independenţei din Hotelul Ucraina.

Protestatarii au preluat joi controlul asupra Hotelului Ucraina, situat în centrul Kievului, unde sunt cazaţi inclusiv parlamentari.

UPDATE 1: Bilanţul violenţelor a ajuns la 35 de morţi

Bilanţul violenţelor de la Kiev a ajuns la 35 de morţi, informează Russia Today, în pagina electronică.

Potrivit unui jurnalist al postului de televiziune Russia Today, prezent la faţa locului, informaţii neconfirmate anunţă moartea a cel puţin 35 de persoane în cursul dimineţii de joi la Kiev.

Televiziunea susţine că lunetişti ai opoziţiei au ocupat câteva acoperişuri din centrul Kievului şi trag în forţele de securitate.


Potrivit primelor informaţii, 12 poliţişti ar fi fost capturaţi de manifestanţi.

Sediul Guvernului ucrainean a fost evacuat

Sediul Guvernului de la Kiev a fost evacuat joi, a anunţat un oficial prezent la faţa locului, relatează AFP.

„În această dimineaţă toţi angajaţii au părăsit clădirea. Am primit un ordin oficial în acest sens”, a declarat acest oficial fără alte precizări.

Luptele de stradă continuă

Violenţele s-au reluat joi la Kiev, unde un fum dens a invadat Piaţa Independenţei, în timp ce apeluri la consolidarea baricadelor se aud peste tot, relatează Russia Today, în pagina electronică. Protestatarii au determinat forţele de securitate să se retragă din Piaţa Independenţei, în timp ce poliţia susţine că 20 dintre agenţii săi au fost răniţi. Bilanţul violenţelor a ajuns la 28 de morţi şi 287 de persoane spitalizate, a anunţat Ministerul ucrainean al Sănătăţii.

Potrivit surselor oficiale, poliţiştii ar fi fost împuşcaţi în timp ce încercau să controleze mulţimea formată din aproximativ 3.000 de protestatari.

„Se trag focuri de armă în poliţie din clădirea Conservatorului care domină Piaţa Independenţei”, precizează serviciul de presă al Ministerului de Interne. Clădirea este ocupată de manifestanţi.

Zgomote puternice, provenind probabil de la lucrările de construire a baricadelor, şi strigăte se aud permanent în piaţă. Potrivit aceleiaşi, surse, există informaţii cu privire la noi ciocniri în pofida armistiţiului. Protestatarii şi poliţia din centrul Kievului aruncă unii în alţii cu fumigene şi grenade asurzitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.