Povestea cutremurătoare a adolescentei căreia Crăciunul i-a adus lupta cu moartea. Cum...

Povestea cutremurătoare a adolescentei căreia Crăciunul i-a adus lupta cu moartea. Cum o poţi ajuta pe Andreea

0
DISTRIBUIȚI

andreea matei

Andreea Matei, o fetiță de 14 ani din Petroșani, județul Hunedoara, trece prin clipe groaznice de două luni. Moș Crăciun a venit la ea pe un pat al Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de  Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, unde medicii depun eforturi uriașe să o țină în viață. Fata a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică, o afecțiune gravă care poate fi vindecată dacă urmează un tratament sever cu citostatice și va fi supusă unui transplant de măduvă osoasă.

Din păcate, din cauza primelor două cure de citostatice care au fost foarte severe, au apărut o mulțime de complicații, printre care și un cheag de sânge la inimă, o complicație cu care medicii timișoreni nu s-au mai confruntat. Singura șansă de a trăi a fetiței o reprezintă o intervenție chirurgicală pe inimă, dar pe care nu vrea să o realizeze niciun medic din țară.


“Am fost la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara și mi s-a spus că nu s-a mai făcut o operație de acest gen pe inimă. De la spitalul din Târgul Mureș am primit același răspuns. Suntem disperați, doctorii de la spitalul de copii ne-au spus să găsim noi o clinică în lumea asta care să vrea să-mi opereze fiica. Am auzit că la Viena, la AKH, medicii ne-ar putea vindeca copilul”, ne-a spus Ana Matei, mama Andreei.

Totuși, realizarea unei astfel de operații pe inimă, transplantul de măduvă osoasă, precum și tratamentul pe care Andreea trebuie să-l urmeze îi costă pe părinții fetei o sumă colosală, pe care nu și-o pot permite. Mai ales în condițiile în care mama fetei nu lucrează, iar tatăl acesteia are o pensie de boală. Nu mai puțin de 40.000 de euro ar fi nevoie pentru ca Andreea să poată trăi. “Nici spitalul nu are toate medicamentele pe care Andreea trebuie să le ia. Acum ia anticoagulante pe care le-am cumpărat din banii noștri, dar va lua acest tratament luni întregi. Fiica mea e foarte slăbită, aproape trei săptămâni a fost sedată, pentru că a făcut convulsii. Nu poate să stea în picioare”, povestește Ana Matei.

Oamenii cu inimă mare care doresc să o ajute pe Andreea să aibă o șansă la viață îi pot găsi pe părinții fetei la Secția de Oncohematologie, în compartimentul ATI, din Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara. De asemenea, sume de bani pot fi donate în contul deschis în lei pe numele Matei Ana la Banca Transilvania RO64BTRLRONCRT0230147301. Informații suplimentare puteți obține de la mama fetei, sunând la numărul de telefon 0722 122 885.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.