Parteneriat între Universitatea de Medicină și CJT pentru sprijinirea spitalelor. Cum se...

Parteneriat între Universitatea de Medicină și CJT pentru sprijinirea spitalelor. Cum se vor îmbunătăți condițiile pentru viitoarele cadre medicale

0
DISTRIBUIȚI

spital-judetean-technocer-640x426

Profesorii din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, care îi pregătesc pe viitorii medici în spitalele din județul Timiș vor avea parte de condiții mult mai bune pentru a-și practica meseria. În parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, reprezentanții universității timișorene vor demara mai multe proiecte, în perioada următoare.

Primul pe listă se află amfiteatrul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, acolo unde o parte din cadrele didactice susțin cursuri pentru studenți.


În acest sens, Universitatea de Medicină a solicitat CJ Timiș preluarea acestuia pentru a-l putea repara. „Am demarat cu Universitatea de Medicină și Farmacie un program comun pentru susținerea proiectelor unor cadre didactice, iar pentru cei care sunt medici în spitalele din județ câteva proiecte pentru pregătirea și creșterea actului medical”, a explicat, astăzi, Titu Bojin, președintele CJ Timiș.

Tot la propunerea Universității de Medicină, la Lugoj se va deschide o școală tehnică în care vor fi pregătite viitoarele asistente, în parteneriat cu primăria din localitate. Cel mai probabil, primele cursante se vor putea înscrie din toamna acestui an, urmează doar să se semneze contractul pentru acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.