Pentru că dragostea e în aer. Pentru că happy…

Pentru că dragostea e în aer. Pentru că happy…

1
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 22

Că dragostea pluteşte în aceste zile în aer, nu mai e o noutate. A spus-o John Paul Young, prin 1977 când a cântat superba piesă cu „Love is in the air/Everywhere I look around/Love is in the air/Every sight and every sound“. Ca şi toate sărbătorile astea de import, şi Ziua Îndrăgostiţilor are un mesaj clar. Spre deosebire de Halloween, când cuvântul de ordine este „groază“, de 14 februarie se instaurează motto-ul „happy“. Categoric, există multe voci care nu-s de acord cu această generalizare. Cum ar fi vocea groasă şi cea subţire a trupei Ţapinarii, care de prin 2002 au iniţiat Anti-Valentine’s Day. Pe scurt, ideea a fost aceea că n-avem nevoie de o sărbătoare de import pentru a ne declara dragostea. Nu toţi iubesc la comandă. Desigur, ideea a mai fost reluată şi de alţii. Fără folos, căci „tăvălugul“ nu poate fi oprit. De la an la an, tot mai multe cluburi, restaurante, hoteluri, pensiuni şi alte locaţii se îngrămădesc să îl serbeze pe Sfântul Valentin.


Cu decoruri extravagante, cu trandafiri pentru sexul frumos, cu fel şi fel de „abureli“ care au darul de a sublinia cât de idilică e sărbătoarea asta. Petrecerile care au loc cu această ocazie,  par, la prima vedere, speciale. La-nceput, clienţii sunt îmbibaţi de romantism.

Momentele astea magice nu durează prea mult, căci, după miezul nopţii, începe „distracţia“. Cea de zi cu zi. Dincolo de faptul că în playlist se introduc şi câteva melodii de „corazon“, lucrurile-s la fel ca într-o noapte normală. Alcoolul îngurgitat dezleagă limbile, iar entertainment-ul e ca de obicei. Şi totuşi, se spune că lumea se simte altfel. Pentru că love is in the air. Pentru o perioadă mai lungă, căci, urmează Dragobetele, 1 şi 8 martie. Desigur, ar fi mult prea frumos să ne declarăm sentimentele faţă de persoana iubită atunci când avem noi chef, nu la comanda altora. Să nu avem nevoie de aceste isterii inventate de societatea de consum. Să facem cadou o cutiuţă de bomboane în formă de inimioare, personalizate, cu numele persoanei noastre iubite, atunci când considerăm noi necesar. Dar, nouă ne plac inimioarele roşii, certificatele de căsătorie pentru 24 de ore şi dragostea la comandă. Ne plac dulcegăriile pe bandă rulantă.  Minţile  luminate în specialitatea marketing-ului ştiu să ne vândă produsele lor într-un mod abil. Ştiu să ne facă bucuroşi. Fie şi pentru o zi. Ne-au convins că dragostea trebuie declarată doar de 14 februarie. Ştiu să ne facă „happy“, atunci când vor ei şi cu mijloace cât se poate de legale. Aşadar, haideţi să fim happy…..

1 COMENTARIU

  1. 🙂 în a mea VIZIUNE SE RELEVĂ fapt descris AŞA ‘Happy People’

    🙂


    We believe in having fun and smiling all the time
    And sometimes we’re on TV if we’re over 69
    And when we have a raffle, then it’s just a big reshuffle.
    It’s a democratic poll
    But we’re the ones who are in control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.